Az Egyiptomi Dukkah nagy nemzetközi népszerűségnek örvend az utóbbi években. Megszámlálhatatlan keverési recept létezik, de mindegyik alapja a csonthéjasok, magok, mint szezámmag vagy koriandermag. A fűszerek közül a római kömény, a kakukkfű, a menta, a feketebors, de más illatos gyógy- és fűszernövények használata is szokásos, pl. szárított csicseriborsó, majoranna, szárított, őrölt citromhéj, chilipehely, chilipor, nigellamag, kömény, édeskömény, fahéj, szegfűszeg vagy kurkuma.
Felhasználási javaslat: A rászokás veszélye áll fenn, ha a következő képpen használjuk: Keverjük oliva olajjal és friss, rusztikus kenyérdarabkákat mártogassunk bele előételként, a főételre várva. Szórjuk bátran grillezett zöldségekre, tésztaételekre, feta sajtra, sőt, még gyümölcssalátára is. Kimondottan finom őszibarack darabkákkal, vagy friss szilva darabokkal, savanyú almadarabokkal. A főételeknél pedig a bárány, csirke és halételek fűszerezhetőek vele izgalmasan.
Hol használják?: Egyiptom, Szudán