Édes Chili Mázas Lazac Steak

Édes Chili Mázas Lazac Steak

Néha, kerül amibe kerül, veszek egy pár lazacpatkót a családomnak. Ünnepélyes pillanatok ezek, általában vaárnap, amikor áhítattal leülünk az asztalhoz, és elfogyasztjuk a lazacpatkót. Kezdtük natúr sütéssel, vagy inkább grillezéssel, majd jött az igény a magasabb szintekre emeléssel. Így aztán beleszerettünk a Teriyaki Lazac Steakbe, Quinoával. De most ez az év slágere, amíg ki nem próbálunk valami mást, de arról majd később írok. Csuda jó dolog nézni egy 16 éves kamaszt jóízűen falni, és nem hamburgert sültkrumplival, hanem egészséges halat, tele sok nélkülözhetetlen ásványi anyaggal, telítetlen zsírsavakkal, vitaminokkal.

Hozzávalók:

4-6 db lazac darab, félpatkók, kb 800 g

50 ml édes chili szósz

2 evőkanál Citromszósz

3 evőkanál alacsony sótartalmú Szójaszósz

1 újhagyma fehér és zöld része karikázva

1 gerezd fokhagyma, préselve

bors

Elkészítés:

  • Egy keverőtálban keverd össze a pácot, az édes chili szószt a citromkrémmel és a szójaszósszal. Alapos keverés után add hozzá a fokhagymát és a zöldhagyma fehér részét karikázva.
  • Tedd félre a pác felét. Szórd meg a lazacot sóval borssal. és fektesd bele a páclébe, a bőrös részével felfelé, hagyd állni legalább egy órát.
  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, helyezd a lazacdarabokat bőrével lefelé egy kiolajozott tepsire, öntsd rá a páclé felét, takard le egy alufóliával, és hagyd sülni/párolódni a sütő közepén 10-15 percig, amíg a lazac teteje opálosodik. Ekkor vedd le a fóliát, és hagyd sűlni még egy pár percig, hogy a teteje színt kapjon.
  • Vedd ki a sütőből, és öntsd rá a maradék páclevet is, szórd meg az újhagyma zöld részének karikáival, és tálald rizzsel, quinoával, hajdinával, csak ne sültkrumplival.

Jó étvágyat!

forrás: therecipecritic.com