Emlékszem az első kínai éttermi látogatásom, épp egy ilyet rendeltem, és tisztán emlékszem az ízére is, nagyon ízlett. Ez volt az első találkozásom a távol-keleti ételekkel, és ajánlom ezt a fogást azoknak főleg, akik csak most ismerkednek a távoli országok ízeivel. Ez nem eredeti kínai, úgy értem, Kínában másképp készítik, ez a verziót nekünk, nyugati embereknek találták ki az ügyes kínai étteremtulajdonosok. Ezt egyáltalán nem bánom, mert ami finom, az finom.
Hozzávalók:
Csirkemell :
3-4 csont nélküli csirkemell
1 dl kukorica keményítő
2 felvert tojás
csipetnyi só
csipetnyi feketebors, őrölt
1 teáskanál fokhagymapor
1 dl növényi olaj
1 zöldpaprika, aprítva
1 piros paprika (pl. kápia) aprítva
2 dl ananász darabok (konzerv is jó)
Szósz:
1 dl nádcukor
0,5 dl ketchup
0,5 dl rizsecet
1,5 evőkanál Worcestershire szósz
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 165 fokra.
- Darabold fel a csirkemellet 2-3 cm darabokra, sózd, borsozd és szórj rá fokhagymaport.
- Mártsd a csirkedarabokat először a kukoricakeményítőbe, majd a felvert tojásba.
- Hevíts olajat egy serpenyőben, és közepes hőfokon süsd meg a darabkákat aranybarnára. Nem kell teljesen átsütni, mert a sütőben úgyis átsül.
- Helyezd a csirkemell darabokat az ananászdarabokkal és a zöldpaprikadarabokkal együtt egy tepsire.
- Egy tálban keverd össze a szósz hozzávalókat és öntsd rá a csirkedarabokra.
- Süsd kb. 1 órát, minden 15. percben fogasd át a csirkedarabokat.
- Vedd ki a csirkedarabokat a tepsiből és öntsd a szószt egy tálalótálba, hogy mindenki kedvére kanalazhasson a saját adagjára extra szószt.
- Tálald rizzsel.
Jó étvágyat!
forrás: centercutcook.com