Egy klasszikus kínai éttermi fogás, ami 15 perc alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
1 tasak Lobo Kantoni Édes-Savanyú Stir Fry Fűszerpaszta
350 g csontozott csirkehús, kockázva
2 evőkanál kukorica keményítő
60 g friss paprika aprítva
1 db vörös- vagy lila hagyma
6-8 db Konzerv Bébi Kukorica
2 szelet ananászkarika, aprítva
1 nagy csipetnyi Mungóbab Csíra
100 g Bambuszrügy Csíkok
3-4 evőkanál növényi olaj
Elkészítés:
- Szórd meg a csirkehúsdarabokat kukoricakeményítővel minden oldalukon, majd olajban süsd ki ezeket. Tedd félre.
- Keverd az egész Kantoni Édes-Savanyú Fűszerpaszta tasak tartalmát 1-1,5 dl az nananászokról leöntött lével, forrald fel, és forrald 2 percig alacsony hőfokon, rotyogtatva.
- Adj hozzá darabolt zöldségeket, piros kápa/kaliforniai paprikát, zöld paprikát, durvára vágott lilahagymát, bébikukoricát, mungóbab csírát, bambuszrügyet, tetszés szerint. Főzd 3 percig.
- Add hozzá a félretett sült húst, keverd jól össze és tálald rizzsel.
Jó étvágyat!