Édes Savanyú Kantoni Csirke

Édes Savanyú Kantoni Csirke

Egy klasszikus kínai éttermi fogás, ami 15 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók:

1 tasak Lobo Kantoni Édes-Savanyú Stir Fry Fűszerpaszta

350 g csontozott csirkehús, kockázva

2 evőkanál kukorica keményítő

60 g friss paprika aprítva

1 db vörös- vagy lila hagyma

6-8 db Konzerv Bébi Kukorica

2 szelet ananászkarika, aprítva

1 nagy csipetnyi Mungóbab Csíra

100 g Bambuszrügy Csíkok

3-4 evőkanál növényi olaj

 

Elkészítés:

  • Szórd meg  a csirkehúsdarabokat kukoricakeményítővel minden oldalukon, majd olajban süsd ki ezeket. Tedd félre.
  • Keverd az egész Kantoni Édes-Savanyú Fűszerpaszta tasak tartalmát 1-1,5 dl az nananászokról leöntött lével, forrald fel, és forrald 2 percig alacsony hőfokon, rotyogtatva.
  • Adj hozzá darabolt zöldségeket, piros kápa/kaliforniai paprikát, zöld paprikát, durvára vágott lilahagymát, bébikukoricát, mungóbab csírát, bambuszrügyet, tetszés szerint. Főzd 3 percig.
  • Add hozzá a félretett sült húst, keverd jól össze és tálald rizzsel.

Jó étvágyat!