"Ez a fogás annyira finom, hogy mostanában csak így készítem el a lazacot. És a halhús roppant egészséges. Próbáld ki, készítsd el, nem bánod meg! Jó étvágyat!"
Hozzávalók:
Marinád 4 szelet Lazacnak, négy főre:
1 dl Teriyaki szósz
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér, vagy
1 teáskanál őrölt gyömbér
3 evőkanál barna nádcukor
2 evőkanál méz
negyedcsésze Oliva Olaj
500 gramm lazac
2-4 gerezd fokhagyma szeletelve, vagy
1 evőkanál fokhagyma granulátum
Szezámmagos szósz:
1 ek szezámmag
1/2 teáskanál fokhagymássó
1 evőkanál Olivaolaj
1 kaliforniai piros húsos paprika, vékonyra szeletelve
1 kaliforniai sárga, húsos paprika, vékonyra szeletelve
4 gerizd fokhagyma, szeletelve, vagy
15 gr fokhagymaszelet, szárított
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér, vagy
1 teáskanál őrölt gyömbér
egy marék cukorborsó héjastól, friss vagy mélyhűtött
fél teáskanál chili pehely
3 evőkanál sötét Szójaszósz
egy csipet szárított koriander levél
Tálalás:
egy csipet szárított koriander
250 g quinoa, rizs helyett
Elkészítés:
- Keverd össze a marinád hozzávalóit egy nagy tálban, tedd a lazacszeleteket egy műanyagzacskóba, és öntsd hozzá a marinádot, rázd össze, hogy mindenhol pácolva legyen. Tedd a hűtőbe 1 órára.
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, a lazacot bőrrel lefelé tedd a tepsire, öntsd rá a marinádot, süsd 15-20 percig. Az én sütőm ezt 18 perc alatt tökéletesre sütötte.
- Amíg a lazac sül, a szezámagos szószt készítsd el. Forralj fel másfél bögre vizet a fokhagymasóval, ha forr, vedd kis lángra, add hozzá a szezámmagot, főzd pár percig, majd húzd félre és hagyd állni 5-10 percig.
- Hevíts fel egy evőkanál olajat egy serpenyőben, és süsd meg a szeletelt fokhagymát, a gyömbért, a kaliforniai paprikákat úgy 1-2 percig. Add hozzá a cukorborsót és süsd még 2 percig. Öntsd hozzá a szezámmagos szószt, sózd, borsozd, és a add hozzá a chili pelyhet
- Tégy direkt a tányérra elkenve a szezámmagos szószt, fektesd bele a lazacot, szórd meg szezámaggal, korianderlevéllel/petrezselyemmel, majd csöpögtess rá teríyaki szószt. Köretnek quinoát főzz hozzá, az inkák gabonáját! Egészséges és nagyon finom! De a rizs is finom hozzá.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.ambitiouskitchen.com