Fafülgomba Saláta Kínai módra

Fafülgomba Saláta Kínai módra

Ez a fogás sokkal ízletesebb, mint ahogy kinéz. Pár éve még nem mertem volna feltenni, de az ízek, az állag, a különlegesség meggyőzött, ezt meg kell kóstolnia mindenkinek. Szinte egész évben élvezhető, roppanós állagával, frissítő, sőt a forró nyári napokon méginkább. Pár dologra viszont gondolnod kell:

  • Mindig ellenőrzött Fafülgombát vásárolj, ne próbálj magad szedni.
  • A Fafülgombát meg kell főznöd fogyasztás előtt.
  • Ne áztasd a Fafülgombát 2-3 óránál tovább, jóval rövidebb idő alatt visszanyerik eredeti méretüket.

Hozzávalók:

60 g Szárított Fafülgomba, mosva, vágva

3 gerezd fokhagyma, aprítva

3-4 darab szárított madárszem chili

1,5 evőkanál Sötét Kínai ecet

1 evőkanál Világos Szójaszósz

1 teáskanál nádcukor

1 teáskanál Szezámolaj

1 szál újhagyma aprítva, karikázva

 

Elkészítés:

Lássunk hozzá:

  • Egy közepesen nagy lábasban főzd meg a Fafülgombát, hagyd forrni legalább 3-4 percig. Szűrd le, és hideg víz alatt öblítsd jól le, hadd hűljenek le teljesen. Csöpögtesd le a vizet teljesen. Ha van saláta centrifugád, használd.
  • Egy nagy tálban keverd össze a fokhagyma aprítékot, a borsot, az ecetet, a világos szójaszószt, a cukrot és a szezámolajat, amíg a cukor teljesen feljesen feloldódik.
  • Öntsd bele a Fafülgombát, és keverd jól össze.
  • Takard le, fedd le és hagyd pácolódni a hűtőben legalább 30 percig.
  • Tálalás előtt alaposan keverd, forgasd meg, mert a szósz valószínűleg az aljára szivárgott. Díszítsd újhagyma karikákkal és petrezselyem zöldjével, vagy koriander zölddel.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com