Ez a fogás sokkal ízletesebb, mint ahogy kinéz. Pár éve még nem mertem volna feltenni, de az ízek, az állag, a különlegesség meggyőzött, ezt meg kell kóstolnia mindenkinek. Szinte egész évben élvezhető, roppanós állagával, frissítő, sőt a forró nyári napokon méginkább. Pár dologra viszont gondolnod kell:
- Mindig ellenőrzött Fafülgombát vásárolj, ne próbálj magad szedni.
- A Fafülgombát meg kell főznöd fogyasztás előtt.
- Ne áztasd a Fafülgombát 2-3 óránál tovább, jóval rövidebb idő alatt visszanyerik eredeti méretüket.
Hozzávalók:
60 g Szárított Fafülgomba, mosva, vágva
3 gerezd fokhagyma, aprítva
3-4 darab szárított madárszem chili
1,5 evőkanál Sötét Kínai ecet
1 evőkanál Világos Szójaszósz
1 teáskanál nádcukor
1 teáskanál Szezámolaj
1 szál újhagyma aprítva, karikázva
Elkészítés:
Lássunk hozzá:
- Egy közepesen nagy lábasban főzd meg a Fafülgombát, hagyd forrni legalább 3-4 percig. Szűrd le, és hideg víz alatt öblítsd jól le, hadd hűljenek le teljesen. Csöpögtesd le a vizet teljesen. Ha van saláta centrifugád, használd.
- Egy nagy tálban keverd össze a fokhagyma aprítékot, a borsot, az ecetet, a világos szójaszószt, a cukrot és a szezámolajat, amíg a cukor teljesen feljesen feloldódik.
- Öntsd bele a Fafülgombát, és keverd jól össze.
- Takard le, fedd le és hagyd pácolódni a hűtőben legalább 30 percig.
- Tálalás előtt alaposan keverd, forgasd meg, mert a szósz valószínűleg az aljára szivárgott. Díszítsd újhagyma karikákkal és petrezselyem zöldjével, vagy koriander zölddel.
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com