A Fajita egy Tex-Mex fűszerkeverék, húsok ízesítésére használják. Ez egy kiváló száraz dörzsfűszer a megszokott pácolás helyett, amikor nincs idő a húst a pácban érlelni. Kimondottan népszerű a használata az USA-ban, a grill partik kihagyhatatlan fűszerkeveréke. A főbb összetevői a római kömény, a fűszerpaprika, a cayenne bors, a chili, az oregano, a koriander, a bors és a fokhagyma, vöröshagyma.
Felhasználási javaslat: Grillfűszerként használva, igazi mexikói ízt ad a húsnak. Egyéb ételek- ben akár főzés közben is fűszerezhetünk vele. Legnépszerűbb a „Chicken Fajitas” a Fajitas Csirke, amit sütve készítenek. Sertéshúshoz, rákokhoz, marhahús steak-hez is jól illik.
Hol használják?: Egyesült Államok délnyugati államai, Mexikó