Képzeld el, hogy egy didergős este megérkezel, ünnepi ruhába öltözve a vendégségbe, és ezzel fogadnak. Van ennél melengetőbb, kedvesebb fogadtatás? Nagyon egyszerű elkészíteni, és minden vendéged hálás lesz ezért a Karácsonyi Hangulatú, Ízű Csodáért. Persze minden didergős téli estéhez ugyanolyan varázslatos, nem csak Karácsonykor.
Hozzávalók:
450 g Fehér Főzőcsoki
8 dl tej
8 dl Főzőtejszín
2 evőkanál Bourbon Vanília Kivonat
2 Csillagánizs
1/4 teáskanál őrölt Kardamom
3 rúd egész Fahéj
1 tubus tejszín a díszítéshez
Elkészítés:
- Törd darabokra a Fehér Főző Csokit, tedd egy kb 3 literes lábasba, és ezt a lábast tedd egy kb 6 literes harmadáig töltött vízzel teli lábasba, forrald fel alatta a vizet. Ügyelj arra, hogy a csokis lábas ne érjen közvetlenül a vízzel töltött lábashoz, az a legkönnyebb megoldás, ha a kisebbik lábas kétfülű, és pont ráül a füle a nagyobbik lábas peremére.
- Add hozzá, a habtejszínen kívül, az összes hozzávalót, és kevergetve főzd 10-15 percig.
- Merj adagokat, és a maradékot hagyd a meleg víz fölött állni, és így órákon át melegen tudod tartani.
- Nyomj egy adag tejszínhabot minden adag tetejére, és így tálald.
Kellemes Ünnepeket!
forrás: http://modernmrscleaver.com