Fekete rizspuding, Black Rice Puding

Fekete rizspuding, Black Rice Puding

Délkelet Ázsiában mindenhol készítik, az egyik legnagyszerűbb édesség, amit ott kapni lehet.

Hozzávalók:

1 dl feketerizs

1 dl basmati rizs

400 ml kókusztej

50 gr barna nádcukor

Elkészítés:

  • Főzd meg a feketerizst és a basmati rizst 4 dl vízben, egy csipet sóval, de a végére maradjon egy kicsit ragacsos. Tedd hozzá a cukrot, 3/4 részt a kóusztejből, és nagy lángon forrald fel, majd tartalék lángon, fedő nélkül rotyogtasd állandóan kevergetve, egészen addig, amíg az állaga puha, ragacsos nem lesz, úgy 30 percig.
  • Ha kész vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, néha kavargatva, 30 percig.
  • Tálaláskor adagold ki a rizspudingot desszerttálakba, öntsd nyakon mindegyiket a maradék kókusztejjel, és kanalazz mellé jó minőségű vaníliafagyit.