Délkelet Ázsiában mindenhol készítik, az egyik legnagyszerűbb édesség, amit ott kapni lehet.
Hozzávalók:
1 dl feketerizs
1 dl basmati rizs
400 ml kókusztej
50 gr barna nádcukor
Elkészítés:
- Főzd meg a feketerizst és a basmati rizst 4 dl vízben, egy csipet sóval, de a végére maradjon egy kicsit ragacsos. Tedd hozzá a cukrot, 3/4 részt a kóusztejből, és nagy lángon forrald fel, majd tartalék lángon, fedő nélkül rotyogtasd állandóan kevergetve, egészen addig, amíg az állaga puha, ragacsos nem lesz, úgy 30 percig.
- Ha kész vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, néha kavargatva, 30 percig.
- Tálaláskor adagold ki a rizspudingot desszerttálakba, öntsd nyakon mindegyiket a maradék kókusztejjel, és kanalazz mellé jó minőségű vaníliafagyit.