Túl sok tojást főztél Húsvétra? Készíts belőle egzotikus másnapi lakomát! Az elkészítése roppant egyszerű, szinte bármivel kombinálod a sárgáját, finom lesz. Ízletesebb csak a Garam Masala ízesítéssel lesz. Kínáld meg a másnapos locsolókat ezzel, és rögvest szebb színben látják a világot!
Hozzávalók:
6 db felezett keményre főtt tojás
0,5 dl Majonéz
1 citrom leve
1 evőkanálnyi Dijoni mustár
1 teáskanál Garam Masala Fűszerkeverék
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál friss, aprított koriander, petrezselyem, mentalevél, savanyú uborka, savanyú jalapeno paprika, vagy bármilyen savanyúság.
Elkészítés:
- Vágd félbe a keményre főtt tojásokat. A sárgáját távolítsd el, és tedd egy keverőtálba.
- Adj majonézt, citromlevet, Worcestershire szószt, mustárt, Garam Masalát, kurkumát, aprított koriander levelet, vagy petrezselyem levelet, és egy kis sót a sárgájához.
- Kézi botmixerrel, vagy robotgéppel pürésítsd krémessé ezt a tölteléket.
- Kanalazz minden fél tojásfehérjébe megfelelő adag krémet. TIPP: töltsd az egész tölteléket egy műanyag zacskóba, vágd le a sarkát, és préselve adagold ki a tojásfehérje felekbe a finom tölteléket.
- Díszítsd a töltött tojásfeleket friss, aprított menta-, koriander-, petrezselyem levelekkel, szórd meg őrölt chilivel/paprikával, vagy valami egzotikus fűszerkeverékkel, mint pl. Kashmíri Masala-val, Mogul Masala-val vagy Sambhar Masala-val.
- TIPP: finomabb lesz, ha 4 órával a tálalás előtt elkészíted ezt a fogást, és a tálalásig a hűtőben hidegen tartod.
Jó étvágyat!
forrás: https://calmlycookingcurry.blogspot.hu