Grillezés a hétvégén?
Készíts hozzá BBQ szószt, és a vendégeid a tíz ujjukat is lenyalják! Ennyire egyszerű:
Hozzávalók:
200 ml sűrített paradicsom
50 g barna nádcukor
30 ml dijoni mustár (a magyar ízesítésű nem jó)
5 evőkanál Sriracha szósz
3 evőkanál Ketjap Kental
2 evőkanál aromás rizsecet
2 evőkanál Worcestershire Szósz
2 evőkanál füstölt paprika
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál vöröshagyma por
Elkészítés:
Az összes hozzávalót hevítsd fel közepesen egy serpenyőben, és amikor fortyogni kezd, csökkentsd a hőt, hagyd rotyogni 15-20 percig, redukálódni, sűrűsödni. Hűtsd le, és tárold egy közepes befőttes üvegben, hűtőben egy-két hétig eláll. Próbáld ki, nem bánod meg!
Használata: Sütés közben kenegesd a húst a szósszal, tálaláskor, a hús mellé, egy-egy kanállal tégy a tányérra.