Fleur de Sel, avagy Sópehely

Fleur de Sel, avagy Sópehely

A "Fleur de Sel", a Só Virága magyarul, ritka és különleges Tengeri só, nem tisztított, csakis kézi erővel kitermelt só, legfőképp Franciaország Guérande vidékéről. Íze egyedülálló, ásványi anyagokban nagyon gazdag, összetételében pedig komplexebb a sima asztali sónál, főleg a magnézium, a kálcium, a vas és a jódtartalmát kell kiemelni. Híres Séfek megőrülnek a Fleur de Sel-ért, szinte minden ételt befelyezéskor ezzel szórják meg. Hát ezért mondják a Gourmadok, hogy a Fleur de Sel maga az Óceán íze.

Felhasználási javaslat: Nem főzési sónak ajánljuk, hanem azután az ételre szórva. Ki ne látta volna Jamie Olivert lazán meghinteni Fleur de Sel-lel egy ínycsiklandozó salátakreációt? Az ételre, salátára szórva megolvad és átadja különleges ízét az ételnek.