Igazi tavaszi ízekkel ez a szósz nagyszerűen illik az első meleg grillezési napokhoz, na meg a kitünőre sütött, érlelt húsokhoz. Friss, fiatalos, hangulatos, tavaszi.
Hozzávalók:
fél kg friss földieper, félbevágva
1 dl ketchup
2 evőkanál juharszirup (vagy méz)
2 evőkanál földieper lekvár
2 evőkanál Világos Szójaszósz
1 evőkanál Balzsamecet krém
5 g Ördögkarikák Cayenne szeletek, aprítva
1 evőkanálnyi préselt fokhagyma
1/2 evőkanál őrölt gyömbér (vagy friss)
1 teáskanál Worcestershire szósz
1 teáskanál dijon mustár (nem más fajta!)
1 evőkanál szárított koriander levél
Elkészítés:
- Helyezd a félbevágott földiepreket egy alufóliával bélelt tepsire, úgy, hogy hagyj annyi plusz fóliát, ami takarni fogja az epreket. Zárd le a fóliát körbe-körbe, és süsd 15-20 percig a sütőben kb. 220 C fokon. Szükséged lesz az esetlegesen kifolyó levekre, ezért a fólia.
- Az összes többi hozzávalót, egy lábasban forrald fel, majd a hőt csökkentve, rotyogtasd 15 percig. Vedd le a tűzről, keverd bele a sült földiepret és a morzsolt koriander leveleket, és egy mixerrel/botmixerrel pürésítsd össze.
Jó grillezést!
forrás: http://closetcooking.com