Földiepres édes, csípős, füstös Barbecue szósz

Földiepres édes, csípős, füstös Barbecue szósz

Igazi tavaszi ízekkel ez a szósz nagyszerűen illik az első meleg grillezési napokhoz, na meg a kitünőre sütött, érlelt húsokhoz. Friss, fiatalos, hangulatos, tavaszi.

Hozzávalók:

fél kg friss földieper, félbevágva

1 dl ketchup

2 evőkanál juharszirup (vagy méz)

2 evőkanál földieper lekvár

2 evőkanál Világos Szójaszósz

1 evőkanál Balzsamecet krém

5 g Ördögkarikák Cayenne szeletek, aprítva

1 evőkanálnyi préselt fokhagyma

1/2 evőkanál őrölt gyömbér (vagy friss)

1 teáskanál Worcestershire szósz

1 teáskanál dijon mustár (nem más fajta!)

1 evőkanál szárított koriander levél

Elkészítés:

  • Helyezd a félbevágott földiepreket egy alufóliával bélelt tepsire, úgy, hogy hagyj annyi plusz fóliát, ami takarni fogja az epreket. Zárd le a fóliát körbe-körbe, és süsd 15-20 percig a sütőben kb. 220 C fokon. Szükséged lesz az esetlegesen kifolyó levekre, ezért a fólia.
  • Az összes többi hozzávalót, egy lábasban forrald fel, majd a hőt csökkentve, rotyogtasd 15 percig. Vedd le a tűzről, keverd bele a sült földiepret és a morzsolt koriander leveleket, és egy mixerrel/botmixerrel pürésítsd össze.

Jó grillezést!

forrás: http://closetcooking.com