Földiepres Puding Chia maggal

Földiepres Puding Chia maggal

Egészen mostanáig nem tudtam mi az a Chia mag, és főleg azt nem mire való, miért kellene ezt nekem fogyasztani. Aztán utána olvastam. Ezt találtam:

• magas az Omega 3 zsírsav tartalma (15 g Chia mag annyi Omega 3 zsírsavat tartalmaz, mint 250 g lazac)
• növényi termék, így koleszterinmentes
• gazdag oldhatatlan (több mint 30%) és oldódó (5-6%) rostokban egyaránt
• telített zsírsav tartalma nagyon alacsony
• proteinben gazdag, és a 8 esszenciális aminosav mellett további aminosavakat is tartalmaz
• kiváló antioxidáns forrás, még az áfonyánál is több antioxidánst tartalmaz
• magas ásványi anyag tartalma van: kálcium, magnézium, vas, cink, A és B vitaminok, réz, kálium
• felhasználása széleskörű lehetőségeket kínál a mindennapi egészséges táplálkozásban
• könnyen emészthető

Most egy finom, üdítő, élvezetes finomságot mutatok, mind a fenti jótékony hatásokkal kombinálva:

Hozzávalók:

2,5 dl mandulatej

1 szál Bourbon Vanília rúd

1 natúr görög joghurt

1 evőkanál Xilit nyírfacukor

1 csipet fehér Himalaya só

50 g Chia mag

100 g földieper, negyedelve

50 g mandulapehely, ha lehet pirított

Elkészítés:

  • Egy közepes tálban keverd össze a mandulatejet, a görög joghurtot, a nyírfacukrot, a vanília rúd kikapart magjait,  a sót mindaddig, amíg selymes állagú krémszerű alapot kapunk. Keverd bele a Chia magokat, és hagyd állni 30 percig. Ha a magok az aljára ültek, keverd újra, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
  • Másnap, tedd a földieper darabokat egy tálba és szórj rá nyírfacukrot, majd a mandulapelyheket is.
  • Oszd fel a pudingot 4, általad választott edénybe, szórd rá a földiepres mixet a tetejére és kínáld a szeretteidet, vagy a vendégeidet velük.

Megjegyzés: földieper helyett kitűnő még cseresznyével, áfonyával, ribizlivel, málnával is.

Forrás: veryculinary.com