Ez a különlegesen ízletes Csirkés étel az egyik családi kedvenc. Szó szerint, minden generáció imádja. Elkészítése nem komplikáltabb, minr egy magyaros Csirkepaprikás, de az íze, az egészen más. Van aki szereti az egzotikus ízeket, van aki megelégszik a megszokottal. Én a kalandvágyók közé tartozom. Jöhet a különleges.
Hozzávalók:
Csirkehús páclé:
100 ml Kókusztej
2 evőkanál Földimogyoróvaj
1 evőkanál Nádcukor
1,5 evőkanál Thai Piros Curry Fűszerpaszta
1 evőkanál Ketjup Kental édes Szójaszósz
1 evőkanál Halszósz
Csipetnyi só
4 csirkecomb, bőr nélkül (csontozva a legjobb)
2 evőkanál Földimogyoróolaj
Földimogyorószósz:
300 ml Kókusztej (a 400 ml doboz maradéka)
0,5 dl Földimogyoróvaj (5-6 evőkanál)
1 evőkanál Halszósz
1 evőkanál Ketjap Kental
1 evőkanál Nádcukor
1 evőkanál Thai Piros Curry Fűszerpaszta
1 evőkanál Tamarind püré
Csipetnyi só
1 teáskanál reszelt fokhagyma
1-2 evőkanál Lime-, vagy Citromlé
Koriander-, vagy Petrezselyem levél
Friss Piros Chili szeletelve
Lime- vagy Citromszeletek
- A csirke páclevéhez: keverd össze a kókusztejet, a földimogyorókrémet, a barna nádcukrot, a piros curry pasztát, szószokat és a sót egy nagyobb keverőtálban, és habverővel keverd krémesre.
- Tedd bele a csirkehúst, forgasd jól bele a páclébe. Tedd hűtőbe legalább 10, de inkább 30 percre.
- Melegítsd elő a sütőt 200 C°-ra.
- Hevíts olajat közepes-magas hőfokra egy olyan serpenyőben, melynek minden része fém, hogy később a sütőbe tehesd.
- Süsd a csirkehúst minden oldalán aranybarnára (8-10 perc oldalanként).
- Tedd a serpenyőt a sütőbe és süsd legalább 30 percig, ameddig a csirkehús teljesen átsül, (megszúrva, nem enged rózsaszín levet).
- Amíg a csirke a sütőben, készítsd el a Földimogyoró szószt. Keverd össze az összes hozzávalót egy serpenyőben, kivéve a Lime-, vagy a Citromlevet! Forrald fel, vedd le a hőt alacsonyra, sűrítsd, redukáld a szószt állandó keverés mellett, addig, amíg be nem sűrűsödik (5-6 perc).
- Vedd le tűzről, és most keverd bele a Lime- vagy Citromlevet. Kezd kevéssel, és az ízlésed szerinti adagot keverj bele.
- Tálald a csirkét úgy, hogy a szószt ráöntöd a tányérban, de úgy is tálalhatod, hogy a Szószt egy kis tálban tálalod, és mindenki maga öntözi meg ízlése szerint a húst.
- Díszítésként frissen vágott chilit, koriander levelet, vagy petrezselyem levelet, egy két szelet lime-, vagy citromszeletet tálalj.
- Köretként a Basmati rizst ajánlom, de főtt burgonyával is finom.
Jó étvágyat!
forrás: https://cafediletes.com