Ködös, szürke az idő? Stresszelsz a Karácsony miatt? Ha van kandallód, gyújts be, készítsd el ezt a csodálatos kakaót és kapcsolódj ki, megérdemled.
Hozzávalók:
5 bögre 2.8% tej
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor, vagy
5 evőkanál karobpor
4 evőkanál porcukor
½ teáskanál kukoricakeményítő
4 db csillagánizs
1 fahéjrúd, kettétörve
½ teáskanál fehérbors, egész
½ teáskanál szegfűbors, egész
¼ teáskanál édeskömény, egész
1 teáskanál zöld kardamom, egész, megroppantva
3 vékony szelet friss gyömbér, vagy
½ teáskanál őrölt gyömbér
1 rúd Madagaszkári Bourbon Vanília
Így készítsd:
- Tedd fel a tejet egy lábasban alacsony hőfokra-
- Keverd össze a kakaóport, a cukrot, a keményítőt egy kis vízzel, úgy,hogy egy laza péppé álljon össze, majd öntsd bele a tejet, jól keverd össze, amíg minden feloldódik a tejben.
- Add hozzá az egész fűszereket, és lassan, állandó keverés mellett, forrald fel. Minél hosszabb a felforralási idő, annál fűszeresebb ízű lesz a kakaód.
- Szűrd át, porciózd ki bögrékbe, és nyomj rá egy kis tejszínhabot. A csillagánizst adagold vissza a bögrékbe, mert jól mutat.
Egészségedre!
forrás: theviewfromgreatisland