Forró Kakaó fűszeresen

Forró Kakaó fűszeresen

Ködös, szürke az idő? Stresszelsz a Karácsony miatt?  Ha van kandallód, gyújts be, készítsd el ezt a csodálatos kakaót és kapcsolódj ki, megérdemled. 

Hozzávalók:

5 bögre 2.8% tej

4 evőkanál cukrozatlan kakaópor, vagy

5 evőkanál karobpor

4 evőkanál porcukor

½ teáskanál kukoricakeményítő

4 db csillagánizs

1 fahéjrúd, kettétörve

½ teáskanál fehérbors, egész

½ teáskanál szegfűbors, egész

¼ teáskanál édeskömény, egész

1 teáskanál zöld kardamom, egész, megroppantva

3 vékony szelet friss gyömbér, vagy

½ teáskanál őrölt gyömbér

1 rúd Madagaszkári Bourbon Vanília

Így készítsd:

  1. Tedd fel a tejet egy lábasban alacsony hőfokra-
  2. Keverd össze a kakaóport, a cukrot, a keményítőt egy kis vízzel, úgy,hogy egy laza péppé álljon össze, majd öntsd bele a tejet, jól keverd össze, amíg minden feloldódik a tejben.
  3. Add hozzá az egész fűszereket, és lassan, állandó keverés mellett, forrald fel. Minél hosszabb a felforralási idő, annál fűszeresebb ízű lesz a kakaód.
  4. Szűrd át, porciózd ki bögrékbe, és nyomj rá egy kis tejszínhabot. A csillagánizst adagold vissza a bögrékbe, mert jól mutat.

Egészségedre!

 

forrás: theviewfromgreatisland