Füstölt, Pácolt Lazachoz Szósz - Hovmästarsås

Füstölt, Pácolt Lazachoz Szósz - Hovmästarsås

Néha lehet kapni a nagy élelmiszeráruházakban vékonyra szeletelt pácolt vagy füstölt lazacot. Igaz, meglehetősen drágán adják, de néha megengedhetünk magunknak egy kis kényeztetést, mert ez igazán finom különlegesség. De ne csak úgy magában, nem, tanuljunk azoktól, akik a lazac minden variációját tökélyre fejlesztették. Készítsünk hozzá Hovmästarsås-t (ejtsd Hóvmestarszósz) hogy megízleljük hogyan is kell ezt a kulináris élvezetet fogyasztani.

Hozzávalók:

2 rész hagyományos mustár (édeskés)

1 rész Dijoni csípős mustár

1 rész Barna Nádcukor

0,5 rész 5% ecet, rizsecet

fél citrom leve

pár tekerés a borsőrlővel, 1/2 teáskanálnyi

csipenyi só

1 rész aprított friss kapor

2 dl Olíva olaj, vagy az adaghoz mérve, igazodva

Elkészítés:

  • Keverd össze a kétféle mustárt a cukorral, sóval, az őrölt feketeborssal és az ecettel. Én botmixert használok erre a célra, mert az olajat jól ki kell keverned, vastag állagúvá.
  • öntsd az olajat lassan, vékony csíkban hozzá, úgy, hogy állandóan kevered a botmixerrel. Persze nagy turmixgépben is lehet készíteni, de akkor mennyiség kell, hogy jól működjön. Fontos ezenkívül, hogy a szósz és az olaj ugyanolyan hőmérsékletű legyen.
  • Végül keverd hozzá az aprított friss kaprot is.

Jó étvágyat!