Fűszerezett Marhahús Bulgogi

Fűszerezett Marhahús Bulgogi

Az egyik legjobb tulajdonsága ennek a fűszeres darált marhahús Bulgogi receptnek az, hogy rendkívül sokoldalú. Testreszabhatod az ízlésednek és diétás igényeidnek megfelelően. A erősségét te szabályozhatoda gochugaru-val, a koreai piros paprika pehellyel, valamint a gochujang-gal, a koreai piros chilipasztával. Ha vegetáriánus vagy vegán vagy, egyszerűen cseréld le a darált húst tofuval, hogy egy ínycsiklandó növényi alapú alternatívát kapj. A lehetőségek végtelenek, így valóban a sajátod lehet ez a fogás!

Hozzávalók:

Marha bulgogi:

0,45 kg darált marhahús (vagy a választott darált hús vagy morzsolt tofu)

1 közepes méretű hagyma, felkockázva

12 gerezd fokhagyma, felaprítva

2 evőkanál gochujang

3-4 evőkanál gochugaru

2 teáskanál golden szirup

3 evőkanál szójaszósz

1 teáskanál fekete bors

2 darab chili paprika, szeletekre vágva

2 db újhagyma, felaprítva

Szezámmag

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben tedd bele az összes hozzávalót. 
  2. Állítsd magasra a hőt és keverj össze mindent, hogy egyenletesen süljön és összeálljon. Főzd addig, amíg a hús teljesen átsül, kb. 6-7 percig. Vedd le a lángról, majd add hozzá a serrano paprikát és az újhagymát.
  3.  Helyezd át a bulgogit egy tálra és szórd meg szezámmaggal. Opcionálisan tehetsz rá egy kis szezámolajat is plusz ízért!