Az egyik legjobb tulajdonsága ennek a fűszeres darált marhahús Bulgogi receptnek az, hogy rendkívül sokoldalú. Testreszabhatod az ízlésednek és diétás igényeidnek megfelelően. A erősségét te szabályozhatoda gochugaru-val, a koreai piros paprika pehellyel, valamint a gochujang-gal, a koreai piros chilipasztával. Ha vegetáriánus vagy vegán vagy, egyszerűen cseréld le a darált húst tofuval, hogy egy ínycsiklandó növényi alapú alternatívát kapj. A lehetőségek végtelenek, így valóban a sajátod lehet ez a fogás!
Hozzávalók:
Marha bulgogi:
0,45 kg darált marhahús (vagy a választott darált hús vagy morzsolt tofu)
1 közepes méretű hagyma, felkockázva
12 gerezd fokhagyma, felaprítva
2 evőkanál gochujang
3-4 evőkanál gochugaru
2 teáskanál golden szirup
3 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál fekete bors
2 darab chili paprika, szeletekre vágva
2 db újhagyma, felaprítva
Szezámmag
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőben tedd bele az összes hozzávalót.
- Állítsd magasra a hőt és keverj össze mindent, hogy egyenletesen süljön és összeálljon. Főzd addig, amíg a hús teljesen átsül, kb. 6-7 percig. Vedd le a lángról, majd add hozzá a serrano paprikát és az újhagymát.
- Helyezd át a bulgogit egy tálra és szórd meg szezámmaggal. Opcionálisan tehetsz rá egy kis szezámolajat is plusz ízért!