Garnélarák Tikka Masala

Garnélarák Tikka Masala

Azt szeretem a wokozásban, hogy 15 perc alatt elkészül minden, és már lehet is enni. Volt a mélyhűtőben egy korábban vásárolt főtt garnélarák (a pernehajderek annyi vizet fagyasztottak rá, mint maga a garnéla, tehát a 250 g-ból maradt 120 g, ezt nem ellenőrzi a fogyasztóvédelem?) No, de így is finom lett, csípős, de nem annyira, mert az előírt mennyiség felét tettem csak bele, a leírásban már ez a fél adag szerepel, ha csípőssebre vágysz, tegyél bele többet a chiliből.

Hozzávalók:

250 g fagyasztott garnéla rák

3-4 evőkanál földimogyoró olaj

400 ml kókusztej

100 ml paradicsompüré

1-2 szál újhagyma, karikázva

4-5 gerezd fokhagyma, szeletelve, vagy

1 evőkanál fokhagymagranulátum

1-2 cm gyömbér reszelve, vagy

1 teáskanál őrölt gyömbér

1 mokkáskanál chili pehely

1 mokkáskanál indiai ötfűszer keverék

1 mokkáskanál Garam Masala fűszerkeverék

1 mokkáskanál szárított korianderlevél

1 mokkáskanál kurkuma

1 evőkanál osztrigaszósz

1 csipet Himalája só

1 csipet őrölt feketebors

 

Elkészítés:

  • Olvaszd le a garnéláról a felesleges ráfagyott vizet, de ha be tudsz szerezni friss, előhűtött garnélát, akkor még finomabb lesz.
  • A wokba/serpenyőbe tégy mogyoróolajat, hevítsd fel, dobd bele a hagymát és fonnyaszd meg. Add hozzá a gyömbért, a fokhagymát és a chilit, és pörköld egy picit. Szórd bele az összekevert fűszereket, keverd jól össze, és öntsd fel kókusztejjel. Öntsd bele a paradicsompürét is.
  • Öntsd bele a garnéla rákokat, és főzd kevergetve 1-2 percig, amíg az ízek összeérnek.
  • Tálald jó minőségű Basmati rizzsel, és szórj rá korianderzöldjét.

Jó étvágyat!