Svéd forraltbor „Glögg”
Túl ködös és nyírkos az idő? Túl korán sötétedik? A svédeknek megvan a receptjük erre. A Glögg.
Hozzávalók:
12 szem szegfűszeg
2 db egész fahéj
2 evőkanál reszelt/szárított gyömbér
1 evőkanál zöld kardamommag
3 db mandarin héja
2 dl mazsola
1,5 liter jó minőségű vörösbor
2-3 dl pálinka (akár házifőzésű)
2 dl barna pálmacukor
1 dl csupaszított mandula
Elkészítés:
Vegyél 2 egész fahéjat, 12 egész szegfűszeget, 2 ek reszelt gyömbért, 1 ek kardamonmagot, 3 mandarin héját, 2 dl mazsolát, 1,5 liter vörösbort, 2-3 dl pálinkát, 2-3 dl cukrot.
Az össze fűszert áztasd a pálinkába 1 napig, majd melegítsd fel a vörösbort, és keverd hozzá a pálinkába áztatott fűszereket (pálinkával együtt).
Amikor szervírozod, adj hozzá pár szem csupasz (leforrázott, és konyharuhában megdörzsölt) mandulát, egy kis mazsolát...
Egészségedre!