Glögg, a svéd forralt bor karácsonyra

Glögg, a svéd forralt bor karácsonyra

Svéd forraltbor „Glögg”

Túl ködös és nyírkos az idő? Túl korán sötétedik? A svédeknek megvan a receptjük erre. A Glögg.

Hozzávalók:

12 szem szegfűszeg

2 db egész fahéj

2 evőkanál reszelt/szárított gyömbér

1 evőkanál zöld kardamommag

3 db mandarin héja

2 dl mazsola

1,5 liter jó minőségű vörösbor

2-3 dl pálinka (akár házifőzésű)

2 dl barna pálmacukor

1 dl csupaszított mandula

Elkészítés:

Vegyél 2 egész fahéjat, 12 egész szegfűszeget, 2 ek reszelt gyömbért, 1 ek kardamonmagot, 3 mandarin héját, 2 dl mazsolát, 1,5 liter vörösbort, 2-3 dl pálinkát, 2-3 dl cukrot.

Az össze fűszert áztasd a pálinkába 1 napig, majd melegítsd fel a vörösbort, és keverd hozzá a pálinkába áztatott fűszereket (pálinkával együtt).

Amikor szervírozod, adj hozzá pár szem csupasz (leforrázott, és konyharuhában megdörzsölt) mandulát, egy kis mazsolát...

Egészségedre!