Gobi, indiai karfiol

Gobi, indiai karfiol

A Gobi, (karfiol) egy nagyon ízletes fogás, általában előételnek, snack-nek, ropogtatnivalónak készítik, otthon és éttermekben is. Vegetáriánusok kedvenc étele. Annyira finom, hogy még a tányért is kinyalják a vendégek.

Hozzávalók:

Hozzávalók: 1:

egy nagyobb Karfiol

3 csipet himalájai só

½ teáskanál Gyömbér-fokhagyma paszta

½ evőkanál Világos Szójaszósz

½ teáskanál frissen facsart citromlé

3 bögre víz

Hozzávalók: 2:

1 teáskanál őrölt Chili

2 teáskanál őrölt Koriander

¼ teáskanál Garam Masala fűszerkeverék

¼ teáskanál őrölt Kurkuma

1 teáskanál Gyömbér-fokhagyma paszta

1 teáskanál őrölt római kömény

½ teáskanál himalájai só

2 evőkanál finomliszt

1 teáskanál Rizsliszt

2 evőkanál Kukorica keményítő

 

Elkészítés:

  • Vágd fel a karfiolt kisebb darabokra. Forrald fel a vizet a Hozzávalók 1-ből, sózd meg és add hozzá a Gyömbér.fokhagyma pasztát, a Szójaszószt, a citromlevet, majd add hozzá a karfiol darabkákat, főzd 2-3 percig, amíg kellőképpen megpuhulnak. Ne főzd túl, mert a sütésnél több olajt vesz fel feleslegesen. Szűrd le, és töröld meg egy konyharuhában, amíg teljesen száraz lesz.
  • Keverd össze a Hozzávalók 2 összetevőket, kivéve a Curry leveleket, és forgasd bele a karfiolt. Jól keverd össze kézzel, ha kell, adj hozzá egy pici vizet hogy a keverék jobban tapadjon. Hagyd állni 10 percig a hűtőben.
  • Hevítsd fel az olajat a Wok-ban vagy a serpenyőben és kisebb adagokban süsd ki, általában 2-3 percig kevergetve, addig, amíg ropogós nem lesz.
  • Süsd meg az olajban a Curry leveleket is és dekoráld  Gobi-t vele.

Jó étvágyat!

forrás: www.spiceindiaonline.com