A Gobi, (karfiol) egy nagyon ízletes fogás, általában előételnek, snack-nek, ropogtatnivalónak készítik, otthon és éttermekben is. Vegetáriánusok kedvenc étele. Annyira finom, hogy még a tányért is kinyalják a vendégek.
Hozzávalók:
Hozzávalók: 1:
egy nagyobb Karfiol
3 csipet himalájai só
½ teáskanál Gyömbér-fokhagyma paszta
½ evőkanál Világos Szójaszósz
½ teáskanál frissen facsart citromlé
3 bögre víz
Hozzávalók: 2:
1 teáskanál őrölt Chili
2 teáskanál őrölt Koriander
¼ teáskanál Garam Masala fűszerkeverék
¼ teáskanál őrölt Kurkuma
1 teáskanál Gyömbér-fokhagyma paszta
1 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál himalájai só
2 evőkanál finomliszt
1 teáskanál Rizsliszt
2 evőkanál Kukorica keményítő
Elkészítés:
- Vágd fel a karfiolt kisebb darabokra. Forrald fel a vizet a Hozzávalók 1-ből, sózd meg és add hozzá a Gyömbér.fokhagyma pasztát, a Szójaszószt, a citromlevet, majd add hozzá a karfiol darabkákat, főzd 2-3 percig, amíg kellőképpen megpuhulnak. Ne főzd túl, mert a sütésnél több olajt vesz fel feleslegesen. Szűrd le, és töröld meg egy konyharuhában, amíg teljesen száraz lesz.
- Keverd össze a Hozzávalók 2 összetevőket, kivéve a Curry leveleket, és forgasd bele a karfiolt. Jól keverd össze kézzel, ha kell, adj hozzá egy pici vizet hogy a keverék jobban tapadjon. Hagyd állni 10 percig a hűtőben.
- Hevítsd fel az olajat a Wok-ban vagy a serpenyőben és kisebb adagokban süsd ki, általában 2-3 percig kevergetve, addig, amíg ropogós nem lesz.
- Süsd meg az olajban a Curry leveleket is és dekoráld Gobi-t vele.
Jó étvágyat!
forrás: www.spiceindiaonline.com