Gochujang tészta garnélával

Gochujang tészta garnélával

Ha jobban belegondolunk, a gochujang tökéletes sűrítő. Azoknak, akik nem ismerik a gochujangot, koreai csiliszósz, amit napon szárított chili paprikából készítenek, majd gluténrizs hozzáadásával sűrítik. Sűrű, élénkpiros, fűszeres, és enyhe édes ízzel rendelkezik. Ez az a fűszer, ami rendkívül sokoldalú. Használjuklevesekhez, wokban sütéshez, páchoz, fűszerezéshez, tésztához vagy egyszerűen így önmagában.Bár első pillantásra úgy tűnhet, mint a vodkaszósz, teljesen más ízprofilja van, mivel hiányzik belőle a paradicsompüré.

Hozzávalók:

3 zöldhagyma, nagyon vékonyra szeletelve
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 tojás, enyhén felverve
1 kiló darált marhahús
1/2 csésze panko zsemlemorzsa
2 evőkanál gochujang (koreai chili paszta)
1 evőkanál darált friss gyömbér
1 teáskanál kóser só
1/2 teáskanál őrölt fehér bors
2 evőkanál repceolaj, serpenyőben sütéshez

ELKÉSZÍTÉS

1. Főzd a tésztát al dente-re, vagy 1 percig rövidebb ideig, mint a főzési útmutatásokban javasolt.

2. Rakj félre egy csészényi tészta vizet, majd szűrd le a tésztát.

3. Amíg a tészta fő, egy nagy serpenyőben közepes lángon párold meg a fokhagymát olívaolajjal.

4. Amint a fokhagyma kissé megpuhult, add hozzá a gochujang pasztát.

5. Csökkentsd a hőmérsékletet, és főzd meg a gochujangot, hogy enyhítsd a fűszerességét. Az olajnak gyönyörű piros árnyalatot kell kapnia.

6. Adjuk hozzá a főtt tésztát és a tészta vizet. Forrald, amíg a szósz sűrűsödik, és elkezdi bevonni a tésztát.

7. Adjuk hozzá a garnélarákot, és keverjük össze.

8. Állítsuk le a hőt, adjuk hozzá a parmezánt, majd a végén a vajat a tésztához. Ez segít abban, hogy a szósz fényes maradjon.

9. Opcionálisan, díszítsük metélőhagymával, olasz petrezselyemmel vagy egy kevés olívaolajjal. Tálaljuk, és szórjuk meg további reszelt parmezzánnal. 

Jó étvágyat!

Forrás: https://doobydobap.com/recipe/gochujang-pasta-with-prawns