Van egy menő étterem Los Angelesben, Jitlada, akik híresek a minden szabályt felrúgó újításaikról. Na nem minden kísérletük siker, de van köztük olyan, amire eddig nem gondoltál. Gondoltak egyet és a Csendes óceáni kagylóikat merész, meghatározó Thai citromnád főzetben készítették el. Na ez siker lett. Íme:
Hozzávalók:
15-20 friss kagyló, tetszés szerinti
2-3 szál kloffolt Thai Citromnád
1 maréknyi Bazsalikom, friss, ha lehet Thai
2-3 friss aprított Kaffir Lime levél
4-5 db szárított Madárszem Chili
4 dl Csirkehús leves, Alaplé
Elkészítés:
- Keféld, dörzsöld tisztára a kagylókat, ha szakálla van, vágd le, húzd ki. A kinyílt, nem teljesen zárt kagylókat válaszd ki, és dobd ki, ezek nem fogyaszthatók.
- Egy mélyebb serpenyőben, közepes hőfokon melegítsd fel a csirkehús levest/alaplevet (kockából is megteszi), dobd bele friss, zúzott thaiföldi citromnádat, a friss bazsalikomot, a friss kaffir lime leveleket, a frissen reszelt gyömbért/galangált, valamint a szárított thai madárszem chiliket.
- Amikor felforrt, öntsd bele a kagylókat, tégy rá fedőt. Csökkentsd a hőt közepesre, és gőzöld mindaddig, míg az összes kagyló szépen kinyílt. Ennek nem kell tovább tartania, mint 3-4 perc.
- Vedd le a tűzhelyről, és tálald azonnal.
Jó étvágyat!