Gőzölt kagylók Thai Citromnád Főzetben

Gőzölt kagylók Thai Citromnád Főzetben

Van egy menő étterem Los Angelesben, Jitlada, akik híresek a minden szabályt felrúgó újításaikról. Na nem minden kísérletük siker, de van köztük olyan, amire eddig nem gondoltál. Gondoltak egyet és a Csendes óceáni kagylóikat merész, meghatározó Thai citromnád főzetben készítették el. Na ez siker lett. Íme:

Hozzávalók:

15-20 friss kagyló, tetszés szerinti

2-3 szál kloffolt Thai Citromnád

1 maréknyi Bazsalikom, friss, ha lehet Thai

2-3 friss aprított Kaffir Lime levél

4-5 db szárított Madárszem Chili

4 dl Csirkehús leves, Alaplé

 

Elkészítés:

  • Keféld, dörzsöld tisztára a kagylókat, ha szakálla van, vágd le, húzd ki. A kinyílt, nem teljesen zárt kagylókat válaszd ki, és dobd ki, ezek nem fogyaszthatók.
  • Egy mélyebb serpenyőben, közepes hőfokon melegítsd fel a csirkehús levest/alaplevet (kockából is megteszi), dobd bele friss, zúzott thaiföldi citromnádat, a friss bazsalikomot, a friss kaffir lime leveleket, a frissen reszelt gyömbért/galangált, valamint a szárított thai madárszem chiliket.
  • Amikor felforrt, öntsd bele a kagylókat, tégy rá fedőt. Csökkentsd a hőt közepesre, és gőzöld mindaddig, míg az összes kagyló szépen kinyílt. Ennek nem kell tovább tartania, mint 3-4 perc.
  • Vedd le a tűzhelyről, és tálald azonnal.

Jó étvágyat!



Rendelhető hozzávalók