Ez egy 5-csillagos recept! A páclevet gyorsan és könnyen elkészítheted, és hogy milyen finom ízeket visz bele a csirkehúsba! Egyszer készítsd el, és bekerül az állandóan visszatérő receptek közé.
Hozzávalók:
2 kg csontozott, bőr bélküli Csirkecombok
2 dl Ananászlé friss ananászból turmixolva
1 dl Szójaszósz, világos
0,5 dl sötétbarna Nádcukor
0,5 dl Édes-Savanyú Szósz
0,5 dl Csirkehúsleves, szűrt
1 teáskanál Chili pehely
2 teáskanálnyi reszelt friss gyömbér, vagy
2 teáskanálnyi Gyömbérpüré
1,5 teáskanálnyi préselt Fokghagyma, vagy
1,5 teáskanálnyi Fokhagymapüré
Újhagyma zöldje díszítésnek
Elkészítés:
- Egy közepesen nagy tálban keverd össze a következő hozzávalókat: ananászlé, szójaszósz, barna nádcukor, édes-savanyú szósz, chili pehely, csirkehúsleves (szűrt maradékból, vagy kockából), reszelt gyömbér, vagy gyömbérpüré, préselt fokhagyma gerezdek, vagy fokhagymapüré.
- Tedd a csirkehús darabokat egy visszazárható műanyagzacskóba, öntsd rá a páclevet, masszírozd jól össze, tedd a hűtőbe legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára.
- Faszénen, öntöttvas grill-serpenyőben grillezd meg a csirkehús darabokat közepes hőfokon, 6-8 percig mindkét oldalukon. A közepe ne maradjon rózsaszín. A félretett pácléból az utolsó percekben, többször kenegesd meg, használd fel az összes maradék páclevet, de ne égesd oda.
- Tálald tetszőleges körettel, rizzsel, krumplival, vagy salátával. Grillezz hozzá a friss ananászból szeleteket. Díszítsd karikázott újhagymával.
Jó étvágyat!
forrás: http://therecipecritic.com