A grillen megpirított kukorica csövek klasszikus mexikói utcai étel, amelyet egy fűszeres és krémes chili, fokhagyma és Cotija sajttal fűszerezett szósszal kennek meg - ez a legjobb módja annak, hogy tálald a kukoricát, pont.
Hozzávalók:
Szósz a kukoricához:
110 g finoman morzsolt Cotija vagy feta sajt, plusz még a tálaláshoz
60 ml majonéz
60 ml tejföl vagy mexikói crema
30g finomra aprított koriander levelek és puha szárak
1/2 teáskanál ancho vagy guajillo chile por, plusz még a tálaláshoz
1 közepes gerezd fokhagyma, finomra aprítva
1 lime, szeletekre vágva
4 darab kukorica
Elkészítés:
Gyújts meg a grillezőt, ha gázgrillezést használsz, kapcsold fel a égőket magas hőfokra. Helyezd a grillezőrácsot a helyére, fedd le a grillezőt, és hagyd, hogy felmelegedjen 5 percig.
Keverd össze a sajtot, majonézt, tejfölt vagy crema-t, koriandert, chile port és fokhagymát egy nagy tálban. Keverd össze, majd tedd félre.
Amikor a grill forró, helyezd a kukoricát közvetlenül a forró részre, és süsd meg, időnként forgatva, összesen kb. 8 percig.
Helyezzük át a kukoricát egy tálba a sajt keverékével, majd egy nagy kanállal egyenletesen vonjuk be a kukoricát minden oldalán a keverékkel. Szórjuk meg extra sajttal és chili porral. Tálaljuk lime szeletekkel.
Jó étvágyat!
forrás : https://www.seriouseats.com/mexican-street-corn-elotes-recipe