Íme egy melengető, finom tésztafogás a közelgő őszi napokra, egy Sajtos Alfredo Paszta. Mindössze 15 perc alatt kész, ha készen vesszük készen a tésztát. A legeslegfinomabb persze az alkalomra gyúrt tésztával lesz, ha van időnk, kedvünk, na és egy nyújtógépünk (egy jó kis olasz, egy ilyen nagyon hasznos a konyhában!). Ekkor is csak 25 perc az egész, az még belefér. Hajrá!
Hozzávalók:
500 g tojásos tészta, szélesmetélt
2 evőkanál vaj
1 nagy gerezd fokhagyma, nyomva
1 dl tejszín (főzőtejszín)
100 g kecskesajt, friss
0,5 dl reszelt Parmesan, vagy más kemény sajt
2 db grillezett paprika, kaliforniai
só
feketebors
1 maréknyi friss Bazsalikom levél
Elkészítés:
- Főzd meg a tésztát, szűrd le, önts rá olíva olajat (egy-két evőkanállal csak), rázd össze.
- Olvassz vajat a serpenyőben, és pirítsd meg a fokhagymát, de ne égesd meg. Egy perc elég, közepes hőfokon.
- Öntsd hozzá a tejszínt, dobd bele a kecskesajtot, a reszelt parmesant és az aprított grillezett pirospaprikát, rotyogtasd, amíig a sajtok elolvadnak.
- Vedd le a tűzről, sózd, borsozd, add hozzá a bazsalikomleveleket, és kézi mixerrel, vagy ami kéznél van, robotgép, mixergép, és pürésítsd.
- Öntsd rá a tésztára, fakanalakkal forgasd jól össze, porciózd ki a tányérokba, díszítsd tépett bazsakikom levelekkel és reszelt parmesan-nal, vagy más kemény sajttal.
Jó étvágyat!
forrás: closetcooking.com