Grillezett Paprika és Kecskesajtos Tészta

Grillezett Paprika és Kecskesajtos Tészta

Íme egy melengető, finom tésztafogás a közelgő őszi napokra, egy Sajtos Alfredo Paszta. Mindössze 15 perc alatt kész, ha készen vesszük készen a tésztát. A legeslegfinomabb persze az alkalomra gyúrt tésztával lesz, ha van időnk, kedvünk, na és egy nyújtógépünk (egy jó kis olasz, egy ilyen nagyon hasznos a konyhában!). Ekkor is csak 25 perc az egész, az még belefér. Hajrá!

Hozzávalók:

500 g tojásos tészta, szélesmetélt

2 evőkanál vaj

1 nagy gerezd fokhagyma, nyomva

1 dl tejszín (főzőtejszín)

100 g kecskesajt, friss

0,5 dl reszelt Parmesan, vagy más kemény sajt

2 db grillezett paprika, kaliforniai

feketebors

1 maréknyi friss Bazsalikom levél

Elkészítés:

  • Főzd meg a tésztát, szűrd le, önts rá olíva olajat (egy-két evőkanállal csak), rázd össze.
  • Olvassz vajat a serpenyőben, és pirítsd meg a fokhagymát, de ne égesd meg. Egy perc elég, közepes hőfokon.
  • Öntsd hozzá a tejszínt, dobd bele a kecskesajtot, a reszelt parmesant és az aprított grillezett pirospaprikát, rotyogtasd, amíig a sajtok elolvadnak.
  • Vedd le a tűzről, sózd, borsozd, add hozzá a bazsalikomleveleket, és kézi mixerrel, vagy ami kéznél van, robotgép, mixergép, és pürésítsd.
  • Öntsd rá a tésztára, fakanalakkal forgasd jól össze, porciózd ki a tányérokba, díszítsd tépett bazsakikom levelekkel és reszelt parmesan-nal, vagy más kemény sajttal.

Jó étvágyat!

forrás: closetcooking.com