India legnyugatibb, Gujarat államának a saját masala-ja, nagyban hasonlít a Garam Masala-ra, de helyi ízlések szerint módosítva. A keverék tartalmaz római köményt, koriandert, kardamomot, borsot, édesköményt, chilit, szezámmagot, szegfűszeget, fahéjat, szerecsendiót, ajwaint. A főzés vége felé kell hozzáadni az ételhez, megtartva, tartósítva ezzel az íz teljes spektrumát.
Felhasználási javaslat: Szárnyasok és vörös húsok ízesítésére. Különösen előnyös a használata a paradicsomos, hagymás fogásokhoz, de ne hanyagoljuk a bab vagy a lencse ételek elkészítésekor sem. A gujaratiak főleg vegetáriánusok, ezért kiváló mindenféle zöldséges ételekbe, de ha csirkehúsos ragut, pörköltet készítünk, használjuk bátran ezt a keveréket, nem fogjuk meg- bánni az egzotikus ízharmóniát, amit ez a keverék ad az ételünknek.
Hol használják?: India, Gujarat állam