Már régóta tudom, és tapasztalom, hogy az igazi finom csirkehúst legalább egy éjszakán át pácolni kell. Kipróbáltam már sokféle receptet a pácra, és most a legfinomabb 7 receptből mutatom a másodikat. Mindegy, hogy grillezed, sütöd sütőben vagy kemencében, a pácolás a lényeg. Az adja meg az alapízt.
Hozzávalók:
2 evőkanál Olíva olaj
2 teáskanál citromlé, frissen facsart
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál tört rózsabors, pirosbors
Elkészítés:
- Készítsd el a páclevet (marinádot) az összes hozzávalóval, jól keverd össze, és egy vastag, tépőzáras műanyag zacskóba helyezd a csirkehúst, majd öntsd rá a páclevet, zárd le légmentesen, és jól masszírozd meg a húsokat, hogy mindenhová jusson a pácléből. Tedd hűtőbe egy éjszakára.
- Ha több alkalomra szeretnél előkészíteni húst, akkor a húshoz arányosan növeld a pác alapanyagok mennyiségét, és tedd a zacskózott adag hús adagokat azonnal a mélyhűtőbe. Használat előtt, előző este vedd ki a mélyhűtőből, és hagyd az éjszaka alatt kiengedni, ezalatt szépen pácolódik.
- Sütőben/kemencében készített csirke: Hevits a sütőt 215 C fokra, süsd a csirkehúst egy sekély tepsiben 10 percig, majd fordítsd meg a húst, és süsd még 10-20 percig. Ha kész, vedd ki és takard le alufóliával, és hagyd a húst pihenni 5-10 percig mielőtt tálalod és szeleteled.
- Grillezett csirkehús: ha a faszén már fehéren izzik (türelem!), helyezd a csirkehús darabokat a rácsra. Állandó felügyelet mellett süsd át a húst, mindkét oldalán. Itt is az az ideális, ha a készre grillezett húst letakarva hagyod állni 5-10 percig.
- Tálald főtt rizzsel, zöldségkörettel.
Jó grillezést, partizást!