Gyömbéres Csirke Indonéziából

Gyömbéres Csirke Indonéziából

Egy jó, kiadós fogás, amikor egy adagra szinte egy fél csirkét számolunk, nem mindennapi étkezés. Viszont, néha ilyen is kell, főleg akkor, amikor vendégeket hívunk, ilyenkor csak a körettel kell vigyázni, hogy mit választunk:

Hozzávalók:

1 dl méz

1 dl szójaszósz (csökkentett sótartalommal)

8 gerezd fokhagyma

2-3 evőkanál reszelt gyömbér

2 egész csirke, negyedelve, a háta nélkül

Elkészítés:

  • Keverd össze a mézet, a szója szószt, a préselt fokhagymát és a reszelt gyömbért egy kisebb edényben, majd alacsony hőfokon melegítsd, amíg a méz elolvad.
  • Helyezd a csirkecombokat egy nagyobb tepsire, bőrös felét lefelé, és öntsd ré a szószt.
  • Takard be alufóliával alaposan, és tedd a hűtőbe egy éjszakára, ezt a részt ne hagyd ki!
  • Másnap: melegítsd elő a sütőt 180 C-ra. Helyezd a bepácolt csirkecombokkal a tepsit a sütőbe, ne vedd le a fóliát még, és süsd 1/2 órát.
  • Vedd le e fóliát, forgasd meg a combokat, a bőrös oldalát felfelé, és növeld a hőt 200 C-fokra. Süsd még 30 percig, amíg a szósz gazdag és sötét barna lesz.
  • Tálald rizzsel, burgonyával, vagy könnyebb körettel, mint egy finom nyári salátával.

Jó étvágyat!

forrás: http://noblepig.com