Gyömbéres palacsinta, amerikai módra

Gyömbéres palacsinta, amerikai módra

Ma a leg hétköznapibb ételünket, a palacsintát turbósítjuk kissé. Nem árt néha valami újat kipróbálni, hátha bejön, és meglepődünk az új ízeken, ha meg nem, akkor visszatérünk gyerekkorunk emlékezetes ízeihez.

Hozzávalók:

250 g finomliszt

2 evőkanál cukor

2 teáskanál őrölt gyömbér

1 ½ teáskanál sütőpor

½ teáskanál szódabikarbóna

¼ teáskanál só

¼ teáskanál őrölt fahéj

3,5 dl tej, 2,8%-os

3 evőkanál repceolaj, vagy más növényi olaj

3 evőkanál méz (akác)

2 enyhén felvert tojás

1 dl almapüré (bébiétel is jó)

Így készítsd: 

  • Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban.
  • Keverd össze a maradék hozzávalókat egy másik tálban. Öntsd bele a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és habverővel keverd össze jól. Az állagának sűrűbbnek kell lennie, mint az eddigi palacsintatésztáid. Ha sűrű, tejet adj hozzá, ha híg, akkor lisztet.
  • A palacsintasütőbe tegyél egy csipet vajat, majd önts bele merőkanállal három kicsi kupacot, hogy három 10-12 cm átmérőjű, dundi palacsintákat kapj.
  • Süsd a szokásos módon aranybarnára mindkét felét, de ne próbálkozz a feldobásos fordítással!
  • Tálald bármilyen gyümölcslekvárral, habtejszínnel.

 

Jó étvágyat!