Ma a leg hétköznapibb ételünket, a palacsintát turbósítjuk kissé. Nem árt néha valami újat kipróbálni, hátha bejön, és meglepődünk az új ízeken, ha meg nem, akkor visszatérünk gyerekkorunk emlékezetes ízeihez.
Hozzávalók:
250 g finomliszt
2 evőkanál cukor
2 teáskanál őrölt gyömbér
1 ½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt fahéj
3,5 dl tej, 2,8%-os
3 evőkanál repceolaj, vagy más növényi olaj
3 evőkanál méz (akác)
2 enyhén felvert tojás
1 dl almapüré (bébiétel is jó)
Így készítsd:
- Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban.
- Keverd össze a maradék hozzávalókat egy másik tálban. Öntsd bele a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és habverővel keverd össze jól. Az állagának sűrűbbnek kell lennie, mint az eddigi palacsintatésztáid. Ha sűrű, tejet adj hozzá, ha híg, akkor lisztet.
- A palacsintasütőbe tegyél egy csipet vajat, majd önts bele merőkanállal három kicsi kupacot, hogy három 10-12 cm átmérőjű, dundi palacsintákat kapj.
- Süsd a szokásos módon aranybarnára mindkét felét, de ne próbálkozz a feldobásos fordítással!
- Tálald bármilyen gyümölcslekvárral, habtejszínnel.
Jó étvágyat!