Ennél egyszerűbben elkészíthető egy-tál étellel régen találkoztam. A quinoa benne a hab a tortán, ízletes, könnyű, köretnek kiváló, nem hiába az inkák egészséges gabonája. Aki még nem kóstolta, tegye meg, nem fogja megbánni, Amerikában nagy sláger, megértem miért.
Hozzávalók:
2 evőkanál Oliva Olaj
2 gerezd fokhagyma
3-4 zöldpaprika, lehet a csípős fajta is
250 g bio quinoa
3 dl csirkehús leves alaplé, akár kockából is
250 g feketeszemű babkonzerv
250 g paradicsom konzerv darabos (nem püré)
250 g kukorica konzerv
1 kávéskanál Mexicana Mix fűszerkeverék
½ teáskanál Himalaya Só fehér
½ marék finomra aprított petrezselyem zöldje
¼ citrom leve
Elkészítés:
- Hevítsd fel az olajat egy közepes serpenyőben, közepes hőfokon. Tedd bele a fokhagymát, a mexicana mix fűszerkeveréket, az apró kockára vágott zöldpaprikát, és süsd egy percig.
- Öntsd bele a Quinoa-t, a húsleves alaplevet, a konzerv babot, a konzerv paradicsomot, a konzerv kukoricát és a sót. Forrald fel, és csökkentsd a hőfokot.
- Hagyd rotyogni 20-30 percig, mindaddig, míg besűrűsödik.
- Vedd le a tűzről, egy villával keverd fel levegősebbre, csavarj bele egy negyed citrom levét, szórd meg petrezselyem zölddel, és tálald melegében.
Jó étvágyat!
forrás: Peanut Butter Runner