Gyors Egy-tál Mexikói Quinoa zöldségekkel

Gyors Egy-tál Mexikói Quinoa zöldségekkel

Ennél egyszerűbben elkészíthető egy-tál étellel régen találkoztam. A quinoa benne a hab a tortán, ízletes, könnyű, köretnek kiváló, nem hiába az inkák egészséges gabonája. Aki még nem kóstolta, tegye meg, nem fogja megbánni, Amerikában nagy sláger, megértem miért.

Hozzávalók:

2 evőkanál Oliva Olaj

2 gerezd fokhagyma

3-4 zöldpaprika, lehet a csípős fajta is

250 g bio quinoa

3 dl csirkehús leves alaplé, akár kockából is

250 g feketeszemű babkonzerv

250 g paradicsom konzerv darabos (nem püré)

250 g kukorica konzerv

1 kávéskanál Mexicana Mix fűszerkeverék

½ teáskanál Himalaya Só fehér

½ marék finomra aprított petrezselyem zöldje

¼ citrom leve

Elkészítés:

  • Hevítsd fel az olajat egy közepes serpenyőben, közepes hőfokon. Tedd bele a fokhagymát, a mexicana mix fűszerkeveréket, az apró kockára vágott zöldpaprikát, és süsd egy percig.
  • Öntsd bele a Quinoa-t, a húsleves alaplevet, a konzerv babot, a konzerv paradicsomot, a konzerv kukoricát és a sót. Forrald fel, és csökkentsd a hőfokot.
  •  Hagyd rotyogni 20-30 percig, mindaddig, míg besűrűsödik.
  • Vedd le a tűzről, egy villával keverd fel levegősebbre, csavarj bele egy negyed citrom levét, szórd meg petrezselyem zölddel, és tálald melegében.

Jó étvágyat!

 

forrás: Peanut Butter Runner