Bajai születésű lévén, a halászlevet csecsemőkorom óta fogyasztom. El sem tudnám képzelni, hogy egy Szegedire rávetemedjek, az túl közel van az enyémhez, azt lehet kritizálni, hogy azt nem kellett volna bele, meg azt sem. Na de egy Indiaival mit kezdek? Megkóstolom, és annyira messze van az enyémtől, hogy az már nem konkurrencia. Új lap, új ízek. Már csak édesvizi halból kellett kipróbálni, ha az is bejön, akkor minden rendben van. Jó lett, csak arra kell vigyázni, hogy lehetőleg fehérhúsú halból készítsük, hogy a tengerire valamelyest hasonlítson. Úgyhogy harcsából készítettük, mindenki megelégedésére. Meglepően finom lett, úgyhogy ez is felkerült a menüre, legalább az évente egyszerire.
Hozzávalók:
500 g fehérhúsú hal
1 dl növényi olaj
1 teáskanál fehér mustármag
1 teáskanál római kömény egész
1/4 teáskanál görögszéna mag
1/4 teáskanál Asafoetida/Hing
1 maroknyi aprított paradicsom
2 evőkanál őrölt koriander
3 evőkanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál chili, őrölt
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 maréknyi friss Tamarind
víz és só
Elkészítés:
- Tedd a Tamarindokat egy tálba, önts rá 2-3 dl vizet, hagyd ázni 10 percig, majd facsard, csavard ki, önts hozzá még több vizet, hogy több tamarind juice-t kapj.
- Hevíts olajat egy wokban, vagy egy mély serpenyőben, dobd bele a mustármagokat, a római kömény magokat, a görögszéna magokat, és az asafoetidát. Sütögesd egy percig.
- Dobd hozzá a paradicsomokat és a sót. Főzd, sűrítsd szósszerűre.
- Add hozzá a fűszerkeveréket, rotyogtasd egy percig.
- Tedd bele a haldarabokat, forgasd jól bele.
- Önts hozzá a vizet, a tamarind juice-t és a curry leveleket.Keverd jól össze és forrald fel. Fedd le és rotyogtasd 15 percig, amíg besűrűsödik.
- Vedd le a tűzről és hagyd állni fedő alatt legalább egy órát.
- Tálald
Jó étvágyat!