Ezt a receptet egy kedves rokonomnak küldöm, Ibunak. Évek óta él a Gemenc közepén, férje minden nap a vízen, halászik, horgászik, és elegük van a halból. Ajánlok most egy egyszerű, a megszokottól kicsit más ízesítésű halételt. Egy a feltétel: fehér húsú hal legyen, ne ponty. Íme, egy nagyszerű recept:
Hozzávalók:
Mártogató szósz:
1 maréknyi uborka, apróra vagdosva
1 kisebb gyöngy-, vagy salotthagyma, finomra aprítva
1 erős, zöld paprika agyonra aprítva
2 kávéskanál rizsecet
1 evőkanál méz
Halrudak:
500 g fehérhúsú halszelet
100 g zöldbab, apróra aprítva
1 evőkanál friss gyömbér, reszelve
1 db zöldpaprika, erős, apróra aprítva maggal együtt
1 maroknyi petrezselyem zöldje, finomra aprítva
1 evőkanál halszósz
¼ evőkanál Himalaya Só
kicsi liszt és növényolaj a sütéshez
Elkészítés:
Elkészítése:
Mártogató szósz:
- Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, és tedd félre legalább 15 percre.
Halrudak:
- Turmixold össze az összes hozzávalót a hal rudakhoz mindaddig, amíg pépesedik, kb 10 másodpercig, de ne túl sokáig.
- Formálj hosszúkás rudakat a halpépből, és szórd meg minden oldalát liszttel.
- Hevíts fel olajat egy serpenyőben magas hőfokra (250-300 C), és süsd ki a megformált hal rudakat, forgatva, minden oldalát egyenletesen sütve, egyenletesen aranybarnára. Ez három perc nagyjából.
- Áztasd le a rudakat egy szalvétán, majd tálald a mártogató szósszal.
Jó étvágyat! Hajrá dunai halászok!
forrás: pickledplum.com