Halrudak Thai Módra, akár magyar halból is

Halrudak Thai Módra, akár magyar halból is

Ezt a receptet egy kedves  rokonomnak küldöm, Ibunak. Évek óta él a Gemenc közepén, férje minden nap a vízen, halászik, horgászik, és elegük van a halból. Ajánlok most egy egyszerű, a megszokottól kicsit más ízesítésű halételt. Egy a feltétel: fehér húsú hal legyen, ne ponty. Íme, egy nagyszerű recept:

Hozzávalók:

Mártogató szósz:

1 maréknyi uborka, apróra vagdosva

1 kisebb gyöngy-, vagy salotthagyma, finomra aprítva

1 erős, zöld paprika agyonra aprítva

2 kávéskanál rizsecet

1 evőkanál méz

Halrudak:

500 g fehérhúsú halszelet

100 g zöldbab, apróra aprítva

1 evőkanál friss gyömbér, reszelve

1 db zöldpaprika, erős, apróra aprítva maggal együtt

1 maroknyi petrezselyem zöldje, finomra aprítva

1 evőkanál halszósz

¼ evőkanál Himalaya Só

kicsi liszt és növényolaj a sütéshez

Elkészítés:

Elkészítése:

Mártogató szósz:

  • Keverd össze az összes hozzávalót egy tálban, és tedd félre legalább 15 percre.

Halrudak:

  • Turmixold össze az összes hozzávalót a hal rudakhoz mindaddig, amíg pépesedik, kb 10 másodpercig, de ne túl sokáig.
  • Formálj hosszúkás rudakat a halpépből, és szórd meg minden oldalát liszttel.
  • Hevíts fel olajat egy serpenyőben magas hőfokra (250-300 C), és süsd ki a megformált hal rudakat, forgatva, minden oldalát egyenletesen sütve, egyenletesen aranybarnára. Ez három perc nagyjából.
  • Áztasd le a rudakat egy szalvétán, majd tálald a mártogató szósszal.

 

Jó étvágyat! Hajrá dunai halászok!

 

forrás: pickledplum.com