Jó lenne Hawaiiba lenni egy rövid időre, de ha már itt ragadtunk, legalább az ízét kóstolgassuk. Hát igen, megint húsgolyó, nem tehetek róla, ez az egyik nagy kedvenc.
Hozzávalók:
750 g sovány, darált marhahús
200 g Graham lisztből készült keksz, összetörve
2 db kisebb vöröshagyma, aprítva
1 tojás
1 ½ tk himalájai só
¼ tk őrölt gyömbér
1 dl tej
1 ek Oliva olaj
75 g barna nádcukor
2 ek kukoricakeményítő
1 konzerv ananászdarabkák
1 ek rizsecet
2 ek világos szójaszósz
½ paprika, (kápia, zöld, vagy ami van kéznél), aprítva
250 gr Illatos Pandam rizs
Így készítsd:
- Keverd össze a húst, a kekszet, a hagymát, a tojást, a sót, az őrölt gyömbért és a tejet egy keverőtálban, vajlingban. Formálj pinponglabda nagyságú golyókat belőle.
- Hevíts olajat egy serpenyőben. Süsd meg a golyókat egyenletesen, rázogatva, barnára. Tedd félre, tartsd melegen.
- Keverd össze a keményítőt és a cukrot egy kis tálban, Öntsd hozzá az ananász leöntött levét, az ecetet és a szója szószt. Keverd simára, és öntsd bele a serpenyőbe. Főzd, sűrítsd.
- Tedd bele a félretett húsgolyókat, az ananászdarabkákat, az aprított zöldpaprikát, és még egyszer melegítsd át.
- Tálald Pandam Illatos rizzsel.
Jó étvágyat!
forrás: Yummy Healty Easy Recipes