Hawaii Húsgolyó

Hawaii Húsgolyó

Jó lenne Hawaiiba lenni egy rövid időre, de ha már itt ragadtunk, legalább az ízét kóstolgassuk. Hát igen, megint húsgolyó, nem tehetek róla, ez az egyik nagy kedvenc. 

Hozzávalók:

750 g sovány, darált marhahús

200 g Graham lisztből készült keksz, összetörve

2 db kisebb vöröshagyma, aprítva

1 tojás

1 ½ tk himalájai só

¼ tk őrölt gyömbér

1 dl tej

1 ek Oliva olaj

75 g barna nádcukor

2 ek kukoricakeményítő

1 konzerv ananászdarabkák

1 ek rizsecet

2 ek világos szójaszósz

½ paprika, (kápia, zöld, vagy ami van kéznél), aprítva

250 gr Illatos Pandam rizs

Így készítsd:

  • Keverd össze a húst, a kekszet, a hagymát, a tojást, a sót, az őrölt gyömbért és a tejet egy keverőtálban, vajlingban. Formálj pinponglabda  nagyságú golyókat belőle.
  • Hevíts olajat egy serpenyőben. Süsd meg a golyókat egyenletesen, rázogatva, barnára. Tedd félre, tartsd melegen.
  • Keverd össze a keményítőt és a cukrot egy kis tálban, Öntsd hozzá az ananász leöntött levét, az ecetet és a szója szószt. Keverd simára, és öntsd bele a serpenyőbe. Főzd, sűrítsd.
  • Tedd bele a félretett húsgolyókat, az ananászdarabkákat, az aprított zöldpaprikát, és még egyszer melegítsd át.
  • Tálald Pandam Illatos rizzsel. 

Jó étvágyat!

forrás: Yummy Healty Easy Recipes