Hoisin Csirkemell Gombával

Hoisin Csirkemell Gombával

Nem emlékszem mikor ismerkedtem meg a Wok edénnyel, de ez nem is érdekes, mert azóta olyan természetes, mintha mindig Wokban készítettem volna egy gyors ebédet. Reinkarnáció? Kína? Nem, csak egyszerűen egyszerű. Mármint a főzési, sütési módszer.  A Wok mellett a rizsfőző a segítőtársam a konyhában. Itt egy olyan recept, amit szívesen dobok össze, amikor sürget az idő, de finomat követelnek az örökösök.

Hozzávalók:

2 evőkanál földimogyoró olaj, vagy más növényi olaj

1 teáskanál őrölt gyömbér

1 teáskanál fokhagymapor

2 csontozott csirkemell, darabolva

1/2 teáskanál őrölt feketebors

30 g szárított fafülgomba

1 közepes Cukkíni, aprítva

50 ml Hoisin szósz

1 dl csirkehús leves

1 evőkanál világos szója szósz

1/2 teáskanál chili pehely

250 g barna jázmin rizs

 

Elkészítés:

  • Hevíts fel napraforgó- vagy repceolajat egy tapadásmentes serpenyőben, dobd bele  gyömbért, keverd 1/2 percig, majd add hozzá a fokhagymát, és kevergetve sütögesd még fél percig.
  • Keverd bele a csirkemell darabkákat, borsozd meg, és kevergetve sütögesd kb. 4 percig, amíg a csirkemell átsül. Vedd le a tűzről és tedd félre.
  • Hevítsd fel az egy evőanál olajat ugyanabban a serpenyőben, és add hozzá az áztatott, szárított fekete fafül gombát, és kevergetve főzd, pirítsd kb. 3 percig. Add hozzá a Cukkínit és főzd tovább még egy percig.
  • Egy kis keverőtálban verd fel a Hoisin Szószt, a csirkehús leves alaplevet, a szójaszószt és a chili pelyheket.
  • Most kell hozzáadni az eddig elkészített szószt a félretett csirkedarabkákhoz. Kevergetve főzd egy darabig, mindaddig, amíg az ízek összeolvadva szép, mély, egyenletes struktúrát nem adnak.
  • Tálald jó minőségű Basmati rizzsel.