Hoisin Sertés Szűzpecsenye

Hoisin Sertés Szűzpecsenye

Ez egy ünnepi fogás, nem annyira hétköznapi, az árából kiindulva. Ha vágyott vendégeket várunk, akkor viszont kiváló választás. Az ízkavalkádé, ami ebben benne van, elkápráztatja még a "csak magyarost kérek" vendégeidet is. A macera, mint oly sok receptemben olvashattátok, csak az egy nappal előtti előkészület, és a hűtőben történő hosszú pácolási idő. Ha az megvan, a siker garantált.

Hozzávalók:

1 dl Hoisin szósz

0,5 dl szeletelt újhagyma

0,5 dl szójaszósz, világos

2 evőkanál desztillált rizsecet, 5%-os

3 gerezd fokhagyma

500 g sertés szűzpecsenye, tisztítva

2 evőkanál szezámmag

1 teáskanál nyílgyökér liszt

 

Elkészítés:

  • Készítsd el a páclevet: keverj Hoisin szószt, újhagymát, szója szószt, rizsecetet és fokhagymát egy nagyobb zipzáras zacskóban, tedd bele a húst és tedd hűtőbe egy éjszakára.
  • Másnap: vedd ki a húst, a páclevet tedd félre. Helyezd a húst a rácsos sütőtálcára, alatta legyen egy sütőpapírral bélelt tepsi.
  • Süsd 225 C fokon 15 percig. Ha van húshőmérőd, beleszúrva a közepébe, 63-65 C fokot mutasson, akkor kész. Ha teljesen átsülve szereted, akkor süsd tovább még 3-5 percig. Ilyenkor szárazabb lesz a hús, kicsit rágósabb, ez a te döntésed.
  • Helyezd vágódeszkára, bugyoláld be alufóliával jó szorosan és hagyd pihenni 10 percig. Vágd fel 2-3 cm vastag szeletekre.
  • A megmaradt páclevet öntsd egy serpenyőbe és forrald fel, alacsonyhőfokon főzd mindaddig, amíg elveszíti 1/3-át, de legalább 3 percig. Ha kell, sűrítsd egy kis Nyílgyökér liszttel, mert az íztelen, és nem alakítja át a kész ételt.Tálald a sertésszeletek mellé szószként.
  • Köretként, főtt krumplit, rizst vagy/és friss salátát ajánlok.

Jó étvágyat!

forrás: cookinglight.com