Ez egy ünnepi fogás, nem annyira hétköznapi, az árából kiindulva. Ha vágyott vendégeket várunk, akkor viszont kiváló választás. Az ízkavalkádé, ami ebben benne van, elkápráztatja még a "csak magyarost kérek" vendégeidet is. A macera, mint oly sok receptemben olvashattátok, csak az egy nappal előtti előkészület, és a hűtőben történő hosszú pácolási idő. Ha az megvan, a siker garantált.
Hozzávalók:
1 dl Hoisin szósz
0,5 dl szeletelt újhagyma
0,5 dl szójaszósz, világos
2 evőkanál desztillált rizsecet, 5%-os
3 gerezd fokhagyma
500 g sertés szűzpecsenye, tisztítva
2 evőkanál szezámmag
1 teáskanál nyílgyökér liszt
Elkészítés:
- Készítsd el a páclevet: keverj Hoisin szószt, újhagymát, szója szószt, rizsecetet és fokhagymát egy nagyobb zipzáras zacskóban, tedd bele a húst és tedd hűtőbe egy éjszakára.
- Másnap: vedd ki a húst, a páclevet tedd félre. Helyezd a húst a rácsos sütőtálcára, alatta legyen egy sütőpapírral bélelt tepsi.
- Süsd 225 C fokon 15 percig. Ha van húshőmérőd, beleszúrva a közepébe, 63-65 C fokot mutasson, akkor kész. Ha teljesen átsülve szereted, akkor süsd tovább még 3-5 percig. Ilyenkor szárazabb lesz a hús, kicsit rágósabb, ez a te döntésed.
- Helyezd vágódeszkára, bugyoláld be alufóliával jó szorosan és hagyd pihenni 10 percig. Vágd fel 2-3 cm vastag szeletekre.
- A megmaradt páclevet öntsd egy serpenyőbe és forrald fel, alacsonyhőfokon főzd mindaddig, amíg elveszíti 1/3-át, de legalább 3 percig. Ha kell, sűrítsd egy kis Nyílgyökér liszttel, mert az íztelen, és nem alakítja át a kész ételt.Tálald a sertésszeletek mellé szószként.
- Köretként, főtt krumplit, rizst vagy/és friss salátát ajánlok.
Jó étvágyat!
forrás: cookinglight.com