Hong Kong-i Édes Csirkeszárnyak

Hong Kong-i Édes Csirkeszárnyak

Érdekessége ennek a fogásnak, hogy Hong Kong-ban Swiss Wing"-nek, vagyis Svájci Szárnyaknak hívják. A történet e mögött állítólag az, hogy amikor egy külföldi kért egy "Sweet Wing"-et (Édes Csirkeszárnyak), a felszolgáló nem tudott jól angolul, ráadásul nem tudják úgy kiejteni a betűket, mint mi, ő úgy értette, hogy Swiss Wing, és ez a név rajtamaradt ezen a fogáson. De mi tudjuk, hogy ennek semmi köze Svájchoz, ezért nevezzük úgy, ahogy azt kell: Hong Kong Édes Csirkeszárnyaknak:

Hozzávalók:

1 kg csirkeszárnyak

1 dl sószegény Szójaszósz

1 dl Barnacukor

1 dl víz

1/2 teáskanál Kínai 5-fűszer keverék

2 ek olaj

 

Elkészítés:

  • Tedd a csirkeszárnyakat és az összes hozzávalót egy serpenyőbe, kivéve az olajat
  • Forrald fel, majd kis hőfokon főzd, rotyogtatva, fedő alatt 30 percig
  • Néha forgasd meg a szárnyakat, nehogy odaégjenek
  • Emeld fel a hőfokot közepes-magasra, öntsd hozzá az olajat, és főzd tovább, amíg a szósz alatta sűrű és ragacsos nem lesz.
  • Tálald forrón, főtt rizzsel

Jó étvágyat!

forrás: https://www.angsarap.net/2018/08/01/swiss-chicken-wings/