Érdekessége ennek a fogásnak, hogy Hong Kong-ban Swiss Wing"-nek, vagyis Svájci Szárnyaknak hívják. A történet e mögött állítólag az, hogy amikor egy külföldi kért egy "Sweet Wing"-et (Édes Csirkeszárnyak), a felszolgáló nem tudott jól angolul, ráadásul nem tudják úgy kiejteni a betűket, mint mi, ő úgy értette, hogy Swiss Wing, és ez a név rajtamaradt ezen a fogáson. De mi tudjuk, hogy ennek semmi köze Svájchoz, ezért nevezzük úgy, ahogy azt kell: Hong Kong Édes Csirkeszárnyaknak:
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárnyak
1 dl sószegény Szójaszósz
1 dl Barnacukor
1 dl víz
1/2 teáskanál Kínai 5-fűszer keverék
2 ek olaj
Elkészítés:
- Tedd a csirkeszárnyakat és az összes hozzávalót egy serpenyőbe, kivéve az olajat
- Forrald fel, majd kis hőfokon főzd, rotyogtatva, fedő alatt 30 percig
- Néha forgasd meg a szárnyakat, nehogy odaégjenek
- Emeld fel a hőfokot közepes-magasra, öntsd hozzá az olajat, és főzd tovább, amíg a szósz alatta sűrű és ragacsos nem lesz.
- Tálald forrón, főtt rizzsel
Jó étvágyat!
forrás: https://www.angsarap.net/2018/08/01/swiss-chicken-wings/