Íme egy, amúgy unalmasnak mondható, csirkéből készült húsgolyó magasba emelése. Ízvilága fenomenális, természetesen a többezer éves Kínai ízvilág az, ami nagyot tud alkotni szinte csak pár hozzávalóból. Na és persze szinte pillanatok alatt. Készítsd csirkehúsból, pulykahúsból, de szinte bármilyen hússal ugyanolyan finom lesz.
Hozzávalók:
1 db közepes vörös- vagy lila hagyma
1 db kápia paprika
főzőolaj, lehetőleg olíva
500 g csirkehús, darálva
só
1 evőkanál Világos Szója Szósz
1 teáskanál Szezámolaj
1-2 dl Panko japán kenyérmorzsa
0,5 dl Feketebab Szósz
1 dl víz
1-2 evőkanál Édes Szója Szósz
Elkészítés:
- Vagdald fel a kápai paprikát és a hagymát, és tedd félre.
- Egy tálban keverd össze a darálthúst, a sót, a szója szószt, a szezámolajat és a Panko-t. Gyúrd jól össze.
- Vizes kézzel, egy evőkanál segítségével formálj golyócskákat belőle.
- Hevíts olajat egy serpenyőben/wokban, közepes hőfokra. Süsd meg a golyócskákat minden oldalukon aranybarnára. Rázogatva a serpenyőt egyszerű a feladat, de csak akkor, ha egyenletes golyókat formáztál, vagy nem volt túl puha az állaga a húspépnek.
- Vedd ki a serpenyőből és tedd félre őket.
- Ugyanabban a serpenyőben hevíts 2 evőkanál olajat közepes hőfokra.
- Süsd a hagymát és a paprikát egy-két percig, annyira, hogy roppanós naradjon. Vedd ki a serpenyőből.
- Vedd le a hőt, öntsd bele a Feketebab Szószt, 1 dl vizet, és főzd, kevergetve kicsit. Add hozzá a húsgolyókat, fedővel fedd le, és hagyd a húsgolyókat rotyogni ebben a lében 3 percig, alacsony hőfokon.
- Ellenőrizd, hogy a golyócskák átsültek-e, ha nem, akkor süsd tovább. Ha a szósz kezd túl sűrű lenni, adj hozzá 2 evőkanálnyi vizet.
- Add hozzá a hagymát és a paprikát is. Ízesítsd Édes Szója Szósszal, kevergetve.
- Ellenőrizd a sósságát, és ha kell sózd.
- Tálald főtt Jázmin rizzsel.
Jó étvágyat!
forrás: www.fussfreecooking.com