Húsgolyó Feketebab Szósszal

Húsgolyó Feketebab Szósszal

Íme egy, amúgy unalmasnak mondható, csirkéből készült húsgolyó magasba emelése. Ízvilága fenomenális, természetesen a többezer éves Kínai ízvilág az, ami nagyot tud alkotni szinte csak pár hozzávalóból. Na és persze szinte pillanatok alatt. Készítsd csirkehúsból, pulykahúsból, de szinte bármilyen hússal ugyanolyan finom lesz.

Hozzávalók:

1 db közepes vörös- vagy lila hagyma

1 db kápia paprika

főzőolaj, lehetőleg olíva

500 g csirkehús, darálva

1 evőkanál Világos Szója Szósz

1 teáskanál Szezámolaj

1-2 dl Panko japán kenyérmorzsa

0,5 dl Feketebab Szósz

1 dl víz

1-2 evőkanál Édes Szója Szósz

 

Elkészítés:

  • Vagdald fel a kápai paprikát és a hagymát, és tedd félre.
  • Egy tálban keverd össze a darálthúst, a sót, a szója szószt, a szezámolajat és a Panko-t. Gyúrd jól össze.
  • Vizes kézzel, egy evőkanál segítségével formálj golyócskákat belőle.
  • Hevíts olajat egy serpenyőben/wokban, közepes hőfokra. Süsd meg a golyócskákat minden oldalukon aranybarnára. Rázogatva a serpenyőt egyszerű a feladat, de csak akkor, ha egyenletes golyókat formáztál, vagy nem volt túl puha az állaga a húspépnek.
  • Vedd ki a serpenyőből és tedd félre őket.
  • Ugyanabban a serpenyőben hevíts 2 evőkanál olajat közepes hőfokra.
  • Süsd a hagymát és a paprikát egy-két percig, annyira, hogy roppanós naradjon. Vedd ki a serpenyőből.
  • Vedd le a hőt, öntsd bele a Feketebab Szószt, 1 dl vizet, és főzd, kevergetve kicsit. Add hozzá a húsgolyókat, fedővel fedd le, és hagyd a húsgolyókat rotyogni ebben a lében 3 percig, alacsony hőfokon.
  • Ellenőrizd, hogy a golyócskák átsültek-e, ha nem, akkor süsd tovább. Ha a szósz kezd túl sűrű lenni, adj hozzá 2 evőkanálnyi vizet.
  • Add hozzá a hagymát és a paprikát is. Ízesítsd Édes Szója Szósszal, kevergetve.
  • Ellenőrizd a sósságát, és ha kell sózd.
  • Tálald főtt Jázmin rizzsel.

Jó étvágyat!

forrás: www.fussfreecooking.com