Egy finom indiai finomság, nem teljesen ismeretlen nálunk sem, hiszen a kókuszgolyó, csokival keverve, régen a kedvenc ínyencségeink egyike. Ez a variáció a kókusz ízvadászok kedvére való.
Hozzávalók:
5 dl kókuszreszelék
2 dl kókusztej, koncentrált
0,5 dl mandulaliszt
1 evőkanál vaj a golyók formázáshoz, gyúráshoz
Elkészítés:
- A kókuszreszeléket pirítsd meg 1 percig egy grillezésre állított sütőben/mikróban.
- Add hozzá a sürített kókusztejet, és keverd jól össze.
- Add hozzá a mandulalisztet, a vajat és keverd jól össze.
- Főzd 5-10 percig, amíg elválig az edényfaltól.
- Tedd át egy tálba, és hagyd kihűlni.
- Vajazd be a kezed, és formálj kis golyókat belőlük.
- A golyókat forgasd bele a kókuszreszelékbe.
- Tedd hűtőbe a golyócskákat 2 órára, de vedd ki 30 perccel a tálalás előtt.
Jó étvágyat!
forrás: www.ediblegarden.com