Mivel Indiában majdnem mindenki vegetariánus, ezért minden zöldségfajtára több száz féle recept létezik. Nagy élvezet kipróbálni olyan egyszerű, hétköznapi hozzávalókra valami egzotikusat, mint a krumpli. Önmagában is egy fogás, nem kell hozzá hús, az ízek kompenzálják a hiányt.
Hozzávalók:
3-400 g krumpli, kockázva
2 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál egész római kömény
6 gerezd fokhagyma, aprítva
1 teáskanál kurkuma
só
2 teáskanál őrölt chili
2 db zöld chili, aprítva
Elkészítés:
- Hevíts olajat egy serpenyőben, dobd bele a római kömény magokat és a fokhagymát. Pirítsd egy percig, de vigyázz, ne égjenek oda.
- Dobd bele a krumplit, és a szeletelt zöld chili jórészét, és keverd jól össze.
- Sózd, és szórd rá az őrölt chilit és a kurkumát. Keverd.
- Fedd le, és főzd nagyon alacsony hőfokon legalább 10 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul.
- Vedd le a fedőt, emeld a hőt, és süss szép színt a krumplira.
- Szórd rá a maradék szeletelt, zöld chilit, keverd össze, és tálald magában, vagy köretként.
Jó étvágyat!
forrás: yummytummyaarthi.com