Indiai Sült Krumpli - Jeera Aloo Sabzi

Indiai Sült Krumpli - Jeera Aloo Sabzi

Mivel Indiában majdnem mindenki vegetariánus, ezért minden zöldségfajtára több száz féle recept létezik. Nagy élvezet kipróbálni olyan egyszerű, hétköznapi hozzávalókra valami egzotikusat, mint a krumpli. Önmagában is egy fogás, nem kell hozzá hús, az ízek kompenzálják a hiányt.

Hozzávalók:

3-400 g krumpli, kockázva

2 evőkanál olíva olaj

1 evőkanál egész római kömény

6 gerezd fokhagyma, aprítva

1 teáskanál kurkuma

2 teáskanál őrölt chili

2 db zöld chili, aprítva

 

Elkészítés:

  • Hevíts olajat egy serpenyőben, dobd bele a római kömény magokat és a fokhagymát. Pirítsd egy percig, de vigyázz, ne égjenek oda.
  • Dobd bele a krumplit, és a szeletelt zöld chili jórészét, és keverd jól össze.
  • Sózd, és szórd rá az őrölt chilit és a kurkumát. Keverd.
  • Fedd le, és főzd nagyon alacsony hőfokon legalább 10 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul.
  • Vedd le a fedőt, emeld a hőt, és süss szép színt a krumplira.
  • Szórd rá a maradék szeletelt, zöld chilit, keverd össze, és tálald magában, vagy köretként.

Jó étvágyat!

forrás: yummytummyaarthi.com