Kétféle módon lehet elkészíteni ezt a fogást, legalábbis most kettőt mutatok be. Az egyik, a hétköznapibb, a serpenyőben vagy Wokban készül, míg a másik, sütőben, vagy faszénen grillezett változat. Igaz, a második verzió hasonlít jobban az eredetihez. Az is igaz, hogy ízben mindkettő eredeti indiai, és roppant finom.
Hozzávalók:
1 db AHG Tikka Masala Főzőszósz 50g
300 g csirkehús, kockázva
2 db hagyma, aprítva
1 kápia vagy kaliforniai paprika
10-12 szem koktélparadicsom, félbevágva
2 evőkanál olaj
1 dl forrásban lévő víz
Basmati rizs köretnek
Első verzió:
- Hevíts olajat a serpenyőben vagy Wokban, magas hőfokra.
- Süsd meg a hagymát barnára.
- Dobd hozzá a csirkehúst, kevergetve süsd 2 percig.
- Add hozzá a kápia/kaliforniai paprikát, és kevergetve süsd még 2 percig.
- Keverd hozzá a MeiAsia Tikka Masala Fűszerkrémet, önts hozzá 1 dl forrásban lévő vizet. Fedd le és főzd 3 percig közepes hőfokon, néha megkeverve.
- Keverd hozzá a koktélparadicsomokat, és tálald rizzsel.
Második verzió:
- A csirkehúst fűzd saslik pálcikákra.
- Kend be a MeiAsia Tikka Masala Fűszerkrémmel mindkét oldalán.
- Grillezd grill fokozaton a sütőben egy tepsire terítve, vagy faszéngrillen 8-10 percig.
- Időnként (2 percenként) kend meg olvasztott vajjal, forgasd meg.
- Tálald salátával, rizzsel, vagy tetszőleges körettel.
Jó étvágyat!