Indiai Vajcsirke - Murgh Makhani

Indiai Vajcsirke - Murgh Makhani

Az itt bemutatott receptet R. John, Moti Mahal, Daryaganj, Delhi alkotta. Az eredeti Punjabi konyha ízeire alapozva, de egyszerűen elkészíthetően. Ha nem felejtjük el a esti munkát, névszerint a hús bepácolását, akkor a siker garantált. Élvezzük ezt a klasszikus, krémes, ízletes csirke fogást Indiából.

Hozzávalók:

Pác:

700 g csirkehús, tetszés szerint darabolva

1 teáskanál őrölt chili

60 g fokhagyma-gyömbér püré

3 dl natúr joghurt

Szósz:

150 g vaj (100+50 g)

1/2 teáskanál Garam Masala keverék

1/2 teáskanál Római kömény

2-3 szem zöld kardamom, egész

1/2 teáskanál őrölt koriander

1 nagyobb doboz paradicsompüré (kb 2-3 dl)

1/2 teáskanál nádcukor

1/2 teáskanál őrölt chili

1 dl tejszín (tejből készített, nem növényi)

3-4 friss zöld chili, vagy erőspaprika

1 teáskanál görögszéna levél, szárított

250 g Basmati rizs, indiai

 

Elkészítés:

  • Keverd össze az őrölt chilit, a gyömbéres fokhagymakrémet, a sót és a joghurtot, vagy az aludttejet. A pác kész. Keverd jól össze a csirkehússal, és tedd a hűtőbe lefedve, egy éjszakára.
  • Másnap süsd a csirkehúst sütőben 10 percig, nem kell készre sütni.
  • Hevíts 50 g  vajat egy serpenyőben, bobd bele a római kömény magokat, sütögesd egy kis ideig, majd add hozzá a paradicsompürét, a cukrot, az őrölt chilit és a paprikát, a zöld kardamom magokat, az őrölt koriandert, a Garam Masala keveréket és a sót. Keverd alaposan.
  • Keverd bele a csirkehúst, adj hozzá 100 g vajat, tejszínt, karikázott, friss zöld chilit (vagy erőspaprikát), és végül a szárított görögszéna leveleket.
  • Főzd a csirkehús puhulásáid, néha megkeverve.
  • Tálald Basmati rizzsel, vagy tetszés szerinti körettel.

Jó étvágyat!

forrás: http://food.ndtv.com