Az itt bemutatott receptet R. John, Moti Mahal, Daryaganj, Delhi alkotta. Az eredeti Punjabi konyha ízeire alapozva, de egyszerűen elkészíthetően. Ha nem felejtjük el a esti munkát, névszerint a hús bepácolását, akkor a siker garantált. Élvezzük ezt a klasszikus, krémes, ízletes csirke fogást Indiából.
Hozzávalók:
Pác:
700 g csirkehús, tetszés szerint darabolva
1 teáskanál őrölt chili
60 g fokhagyma-gyömbér püré
só
3 dl natúr joghurt
Szósz:
150 g vaj (100+50 g)
1/2 teáskanál Garam Masala keverék
1/2 teáskanál Római kömény
2-3 szem zöld kardamom, egész
1/2 teáskanál őrölt koriander
1 nagyobb doboz paradicsompüré (kb 2-3 dl)
1/2 teáskanál nádcukor
1/2 teáskanál őrölt chili
só
1 dl tejszín (tejből készített, nem növényi)
3-4 friss zöld chili, vagy erőspaprika
1 teáskanál görögszéna levél, szárított
250 g Basmati rizs, indiai
Elkészítés:
- Keverd össze az őrölt chilit, a gyömbéres fokhagymakrémet, a sót és a joghurtot, vagy az aludttejet. A pác kész. Keverd jól össze a csirkehússal, és tedd a hűtőbe lefedve, egy éjszakára.
- Másnap süsd a csirkehúst sütőben 10 percig, nem kell készre sütni.
- Hevíts 50 g vajat egy serpenyőben, bobd bele a római kömény magokat, sütögesd egy kis ideig, majd add hozzá a paradicsompürét, a cukrot, az őrölt chilit és a paprikát, a zöld kardamom magokat, az őrölt koriandert, a Garam Masala keveréket és a sót. Keverd alaposan.
- Keverd bele a csirkehúst, adj hozzá 100 g vajat, tejszínt, karikázott, friss zöld chilit (vagy erőspaprikát), és végül a szárított görögszéna leveleket.
- Főzd a csirkehús puhulásáid, néha megkeverve.
- Tálald Basmati rizzsel, vagy tetszés szerinti körettel.
Jó étvágyat!
forrás: http://food.ndtv.com