Jalfrezi Csirke Curry

Jalfrezi Csirke Curry

Pakisztán és Észak-India kedvelt fogása a Jalfrezi. Készítik bárányhúsból, kecskehúsból de legfőképp csirkehússal fogyasztják a mindennapokban. Azt is lehetne mondani, hogy ez a vidék csirkepaprikása, vagy inkább csirke curry-je. Elkészíteni is ugyanolyan egyszerű, csak pár szabályt kell betartani, és kész is az ízletes csirke fogás.

Hozzávalók:

2-3 evőkanál növényi olaj

1 db vöröshagyma, finomra aprítva

2 gerezd fokhagyma, szeletelve

700 g csirkemell, vagy csontozott comb, darabokra vágva

2 teáskanál kurkuma, őrölt

1 teáskanál őrölt chili (indiai)

1,5 teáskanál Himalája só

400 g paradicsom konzerv, vagy friss

1 nagyobb kápia paprika, aprítva

2 teáskanál őrölt római kömény

2 teáskanál őrölt koriander

2 evőkanál frissen reszelt gyömbér

kis csokor koriander zöldje, vagy petrezselyem

 

Elkészítés:

  • Hevíts olajat a magasfalú serpenyőben, dinszteld meg a vöröshagymát és a fokhagymát, úgy, hogy a fokhagyma ne égjen meg, közepes hőfokon, állandó keverés mellett, 2 percig.
  • Add hozzá a falatokra vágott csirkemellet, szórd meg kukumával, chili őrleménnyel, római köménnyel  és korianderrel. Állandó keverés mellett süss egy kis kérget rá, nem kell jól átsütni, még főni is fog.
  • Öntsd bele az egész paradicsom konzervet, a levével együtt. Ha friss paradicsomot használsz, vágd darabokra, és ha nem szeretnél benne paradicsomhéjat látni, akkor hámozd meg. Tégy rá fedőt, főzd lassú tűzön 20 percig. Néha keverd meg.
  • Dobd bele a kockára aprított kápia paprikát, és fedő nélkül rotyogtasd még 10 percig, néha megkeverve, had sűrűsödjön, szaftosodjon.
  • Reszeld bele a friss gyömbért, a koriander zöldjét (ha nem szereted, akkor petrezselyem zöldjét), és főzd lassan még 5-7 percig.
  • Tálald Basmati rizzsel, forrón, megszórva zöld korianderrel, vagy petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

forrás: Alla Tasieem