Pakisztán és Észak-India kedvelt fogása a Jalfrezi. Készítik bárányhúsból, kecskehúsból de legfőképp csirkehússal fogyasztják a mindennapokban. Azt is lehetne mondani, hogy ez a vidék csirkepaprikása, vagy inkább csirke curry-je. Elkészíteni is ugyanolyan egyszerű, csak pár szabályt kell betartani, és kész is az ízletes csirke fogás.
Hozzávalók:
2-3 evőkanál növényi olaj
1 db vöröshagyma, finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma, szeletelve
700 g csirkemell, vagy csontozott comb, darabokra vágva
2 teáskanál kurkuma, őrölt
1 teáskanál őrölt chili (indiai)
1,5 teáskanál Himalája só
400 g paradicsom konzerv, vagy friss
1 nagyobb kápia paprika, aprítva
2 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál őrölt koriander
2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
kis csokor koriander zöldje, vagy petrezselyem
Elkészítés:
- Hevíts olajat a magasfalú serpenyőben, dinszteld meg a vöröshagymát és a fokhagymát, úgy, hogy a fokhagyma ne égjen meg, közepes hőfokon, állandó keverés mellett, 2 percig.
- Add hozzá a falatokra vágott csirkemellet, szórd meg kukumával, chili őrleménnyel, római köménnyel és korianderrel. Állandó keverés mellett süss egy kis kérget rá, nem kell jól átsütni, még főni is fog.
- Öntsd bele az egész paradicsom konzervet, a levével együtt. Ha friss paradicsomot használsz, vágd darabokra, és ha nem szeretnél benne paradicsomhéjat látni, akkor hámozd meg. Tégy rá fedőt, főzd lassú tűzön 20 percig. Néha keverd meg.
- Dobd bele a kockára aprított kápia paprikát, és fedő nélkül rotyogtasd még 10 percig, néha megkeverve, had sűrűsödjön, szaftosodjon.
- Reszeld bele a friss gyömbért, a koriander zöldjét (ha nem szereted, akkor petrezselyem zöldjét), és főzd lassan még 5-7 percig.
- Tálald Basmati rizzsel, forrón, megszórva zöld korianderrel, vagy petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
forrás: Alla Tasieem