Az 1800-as években az indiai munkások hozták magukkal, majd alakult ki egy sajátos keverékké. A jamaikai curry-ben van szegfűbors, ami szinte egyik curry-fajtában sincs. Ez a curry fajta a hozzávalók mértékeiben is különbözik az angol változat- tól, ezen kívül sokkal édesebb, kevésbé csípős, a chili külön kerül az ételbe. Egy másik hozzávaló a mustármag, amely jel- lemző erre a curry fajtára.
Felhasználási javaslat: Az indiaiak nem esznek marhahúst, a jamaikaiak annál inkább, és erre kiváló ez a keverék. Bárány, kecske, csirke, sertés, mindenféle húshoz finom, főleg a lassú tűzön főtt ragukban, pörköltekben. Szinte kötelező a kókusztej használata ezekben az ételekben. Használják zöldséges ételekben is, mint pl. csicseriborsó-, borsóételekben.
Hol használják?: Jamaika, Karib térség