Japán Algás Csirkeleves karalábéval

Japán Algás Csirkeleves karalábéval

Ezt a receptet magyarosítottam egy kicsit, és így is nagyon bevált. A „Daikon”-t, (hosszú fehér retek), helyettesítettem karalábéval, mert ugye azt nálunk bármikor lehet kapni. No persze a nyári zsenge karalábé a legfinomabb, ha tehetitek, akkor is készítsétek el. Az alga tartalmaz jódot, mi Magyarországon nem vagyunk elkényeztetve evvel a nélkülözhetetlen nyomelemmel, így meg kell ragadni minden alkalmat a fogyasztására a pajzsmirigyünk egészsége érdekében. Ezt a levest bátran készítsd a maradék vasárnapi húslevesből, igazi hétfői leves, gyors, egészséges, és egzotikus ízű.

Hozzávalók:

200-300 g apróra vágott csirkehús

1-2 evőkanál főzőolaj

2 cm hosszú friss gyömbér, gyufára vágva

1 kisebb karalábé, falatokra darabolva

600-800 ml csirkehúsleves

1 maréknyi szárított alga

2 evőkanál japán szójaszósz

 

Elkészítés:

Így készítsd: 

  • Egy közepes lábasban, közepes hőfokon, pirítsd a csirkedarabokat és a gyömbér gyufaszálakat. 5 percig kevergetve süsd.
  • Add hozzá a szójaszósz és főzd még egy percig.
  • Öntsd fel a húslevessel, tedd bele a karalábét, vagy a fehérretket, és hagyd felforrni. Vedd le a hőt, tegyél fedőt rá, és hagyd rotyogni 20-25 percig, amíg a karalábé megpuhul.
  • Dobd bele a szárított algát, és főzd még 5 percig. Ízesítsd japán levesízesítővel, sózás helyett.
  • Tálald forrón.

 

forrás: Caroline Phelps