Ezt a receptet magyarosítottam egy kicsit, és így is nagyon bevált. A „Daikon”-t, (hosszú fehér retek), helyettesítettem karalábéval, mert ugye azt nálunk bármikor lehet kapni. No persze a nyári zsenge karalábé a legfinomabb, ha tehetitek, akkor is készítsétek el. Az alga tartalmaz jódot, mi Magyarországon nem vagyunk elkényeztetve evvel a nélkülözhetetlen nyomelemmel, így meg kell ragadni minden alkalmat a fogyasztására a pajzsmirigyünk egészsége érdekében. Ezt a levest bátran készítsd a maradék vasárnapi húslevesből, igazi hétfői leves, gyors, egészséges, és egzotikus ízű.
Hozzávalók:
200-300 g apróra vágott csirkehús
1-2 evőkanál főzőolaj
2 cm hosszú friss gyömbér, gyufára vágva
1 kisebb karalábé, falatokra darabolva
600-800 ml csirkehúsleves
1 maréknyi szárított alga
2 evőkanál japán szójaszósz
Elkészítés:
Így készítsd:
- Egy közepes lábasban, közepes hőfokon, pirítsd a csirkedarabokat és a gyömbér gyufaszálakat. 5 percig kevergetve süsd.
- Add hozzá a szójaszósz és főzd még egy percig.
- Öntsd fel a húslevessel, tedd bele a karalábét, vagy a fehérretket, és hagyd felforrni. Vedd le a hőt, tegyél fedőt rá, és hagyd rotyogni 20-25 percig, amíg a karalábé megpuhul.
- Dobd bele a szárított algát, és főzd még 5 percig. Ízesítsd japán levesízesítővel, sózás helyett.
- Tálald forrón.
forrás: Caroline Phelps