Japán egyik legnépszerűbb Saláta Öntete, főleg éttermekben. Ha egyszer megkóstoltuk sokoldalúságát, mindig fogunk tartani a hűtőben saját keverésű Szezámöntet. Sokféleképpen használják, Salátára, Paradicsom Salátára, Hideg Tésztaételekre, Marhahúsra, Csirkehúsra, Tonhalra, Lazacra, vagy Tofu ételekre locsolva, de mártogató szósznak is kiváló.
Hozzávalók:
2 ek Tahini (szezámpaszta)
3 ek víz
1 ek Világos Szójaszósz (lehetőleg Japán stílusú)
2 ek nádcukor
2,5 ek Rizsecet
1 ek Extra Szűz Olívaolaj
1 tk Szezámolaj
1 mokkáskanál só
Elkészítés:
- Legegyszerűbben úgy készíthetjük el, hogy az összes hozzávalót egy 2-3 dl-es befőttes üvegbe tesszük, lezárjuk a fedelével, és addig rázzuk, míg a cukor fel nem olvad.
- Tároljuk a kész öntetet hűtőben, ahol eláll 1-2 hétig is.
Jó étvágyat!