Japán Szezám Saláta Öntet - Éttermi Stílus

Japán Szezám Saláta Öntet - Éttermi Stílus

Japán egyik legnépszerűbb Saláta Öntete, főleg éttermekben. Ha egyszer megkóstoltuk sokoldalúságát, mindig fogunk tartani a hűtőben saját keverésű Szezámöntet. Sokféleképpen használják, Salátára, Paradicsom Salátára, Hideg Tésztaételekre, Marhahúsra, Csirkehúsra, Tonhalra, Lazacra, vagy Tofu ételekre locsolva, de mártogató szósznak is kiváló.

Hozzávalók:

2 ek Tahini (szezámpaszta)

3 ek víz

1 ek Világos Szójaszósz (lehetőleg Japán stílusú)

2 ek nádcukor

2,5 ek Rizsecet

1 ek Extra Szűz Olívaolaj

1 tk Szezámolaj

1 mokkáskanál só

 

Elkészítés:

  • Legegyszerűbben úgy készíthetjük el, hogy az összes hozzávalót egy 2-3 dl-es befőttes üvegbe tesszük, lezárjuk a fedelével, és addig rázzuk, míg a cukor fel nem olvad.
  • Tároljuk a kész öntetet hűtőben, ahol eláll 1-2 hétig is.

Jó étvágyat!

forrás: https://pickledplum.com/asian-sesame-dressing/