Ez a fantasztikus Koreai fogás kiváló nyári gyorsétel, fogyasztható és finom hidegen is. Használd a szezonális kerti zöldségeket is hozzá, ha változtatni szeretnél a hozzávalókon. Üvegtésztával természetesen gluténmentes! Egészséges, finom.
Hozzávalók:
200 g Marhahús, sütnivaló részből, csíkozva
3 gerezd Fokhagyma, zúzva
6 ek barna Nádcukor
1 lapos tk őrölt Feketebors
4,5 ek Világos Szójaszósz
3 ek Szezámolaj
1 fej Vöröshagyma, finomra szeletelve
2 db közepes Sárgarépa, csíkozva (Julienne-re)
4 egész Gomba (Shiitake vagy más friss)
1 db Piros Húsos Paprika (Kaliforniai, Kápia, pl)
100 g friss Bébi Spenótlevél
3 szál Újhagyma, csíkozva, 5-6 cm hosszúakra
200 g Canna Üvegtészta
Olaj a sütéshez
1 tk pirított Szezámmag
Elkészítés:
- a Marhahús csíkokat keverd össze a zúzott Fokhagymával, az 1 tk cukorral, a csipetnyi Feketeborssal, az 1 ek Világos Szójaszósszal és az 1 tk Szezámolajjal, tedd félre.
- Készítsd elő és szeleteld fel a Zöldségeket, és tedd félre.
- Főzd ki a Canna Üvegtésztát az utasításoknak megfelelően, szűrd le, és ha túl hosszúak a szálak, ollóval vagdosd fel rövidebbre. Tedd egy tálba és öntözd meg 1 ek Szezámolajjal, 1 ek Világos Szójaszósszal és 2 tk cukorral, és keverd jól össze.
- Olajon dinszteld meg a Hagymát és a Sárgarépa csíkokat, maradjanak egy kicsit ropogósak a répák, "al dente", majd öntsd át egy tálba. Még egy ek olajon süsd meg a szeletelt Gombát is, addig, amíg karamellizálódik, majd ezt is öntsd át a hagymás-sárgarépás tálba. Ugyanígy süsd meg a csíkozott Kaliforniai vagy Kápia Paprikákat is, amíg megpuhulnak, és dobd hozzá a zsenge Spenótleveleket, az Újhagyma csíkokat és a két gerezd zúzott Fokhagymát is. Süsd addig, amíg a Spenótlevelek összeesnek, majd öntsd a tálba a többi zöldséghez.
- Emeld a Hőt a Serpenyő alatt, és öntsd bele a pihentetett, pácolt Marhahúst, pár percig süsd, amíg a hús már nem rózsaszín. A készre sült húst és a kifőzött Üvegtésztát öntsd egy keverőtálba és szórd meg Szezámmaggal.
- Öntsd a Tésztát a Hússal a Zöldségekhez, szórd meg 3 tk Cukorral, fél tk őrölt Feketeborssal, öntözd meg 2,5 ek Világos Szójaszósszal (a sósságra ügyelj, kóstolj mielőtt hozzáöntöd a Szójaszószt), és 1 ek Szezámolajjal.
- Keverd alaposan össze, és tálald.
Jó étvágyat!
forrás: https://thewoksoflife.com/2017/06/japchae/