Jukyeom Koreai Só

Jukyeom Koreai Só

A Koreai Jukyeom Só agyaggal lezárt bambuszcsövekben hevítik, nem egyszer, hanem 9-szer! Jóval egészségesebbnek tartják, mint az asztali sókat, szennyeződésmentes, nem tartalmaz egészségre káros elemeket, az agyaból és a bambuszból nyomelemek a sóba kötődnek le.

A Wikipedia szerint ennek a sónak a gyógyhatásai a következők lehetnek:

  • Bizonyos daganatokon kimagasló eredménnyel gátolta a tumorok növekedését (forrás: Experimental and Therapeutic Medicine)
  • Gyulladáscsökkentő
  • Emésztés serkentő
  • Fertőtlenítő, fogápoló

Koreában ez a só a gyógyhatású készítményekhez van sorolva.

Felhasználási javaslat: Főtt- és Sült Ételek, zöldségek, saláták sózására.