Kadai Gomba Masala

Kadai Gomba Masala

Ez az étel a Punjab-i éttermek egyik fő fogása. Nem kell hozzá sok hozzávaló, na és ráadásul még vega is! Mindig jól jön egy kis kalóriacsökkentés. Iccu neki, főzzük meg gyorsan!

Hozzávalók:

1 teáskanál Garam Masala fűszerkeverék

300 g gomba, tetszőleges fajta

1 db zöld kaliforniai paprika

1 db piros kaliforniai paprika

1 db vöröshagyma

100 g friss paradicsom

1 evőkanál gyömbér/fokhagyma krém

3-4 db szárított görögszéna levél

½ teáskanál őrölt chili

2 teáskanál őrölt koriander

½ teáskanál őrölt kurkuma

1,5 teáskanál feketesó, himalájai

2 evőkanál földimogyoró olaj

1 evőkanál vaj

1 dl tejszín vagy tejföl

10 szem kesudió

 

Elkészítés:

  • Mosd meg a gombát, és szeleteld fel vékony szeletekre. Vágd fel a paprikákat is, és tedd félre ezeket.
  • Hevíts olajat és vajat egy serpenyőben/wokban, dobd bele a garam masala-t, és amikor sercegni kezd, szórd bele a hagymát, a paprikákat, a szárított, tört görögszéna leveleket, és dinszteld üvegesre.
  • Mikor barnulni kezd, add hozzá a gyömbér/fokhagyma pasztát (vagy a port), majd a tört paradicsomot is. Hagyd főni 5 percig alacsony hőfokon mindaddig, míg krémes állaga lesz.
  • Most add hozzá a kurkumát, a piros chili port, a koriandert, és a sót. Önts hozzá vizet és főzd rövid ideig.
  • Add hozzá a Masala keveréket, és a mozsárban összetört Kesudiót. Főzd, amíg az olaj elválik a tetején.
  • Most már a Masala főtt, hozzáadhatod az aprított zöldségeket, és főzd még 2 percig, de ne tovább, mert akkor jó, ha a zöldségek kicsit ropogósak, „al dente” módra. Így lesz még a színe is friss, kívánatos.
  • Végül öntsd bele a tejszínt, de lehet az tejföl is, ízlés kérdése, egy-két perces keverés mellett elkészül.
  • Tálald Basmati rizzsel, és egy két karika friss lilahagymaszelettel.

 Jó étvágyat!

forrás: spiceindiaonline.com