Ez az étel a Punjab-i éttermek egyik fő fogása. Nem kell hozzá sok hozzávaló, na és ráadásul még vega is! Mindig jól jön egy kis kalóriacsökkentés. Iccu neki, főzzük meg gyorsan!
Hozzávalók:
1 teáskanál Garam Masala fűszerkeverék
300 g gomba, tetszőleges fajta
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db piros kaliforniai paprika
1 db vöröshagyma
100 g friss paradicsom
1 evőkanál gyömbér/fokhagyma krém
3-4 db szárított görögszéna levél
½ teáskanál őrölt chili
2 teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál őrölt kurkuma
1,5 teáskanál feketesó, himalájai
2 evőkanál földimogyoró olaj
1 evőkanál vaj
1 dl tejszín vagy tejföl
10 szem kesudió
Elkészítés:
- Mosd meg a gombát, és szeleteld fel vékony szeletekre. Vágd fel a paprikákat is, és tedd félre ezeket.
- Hevíts olajat és vajat egy serpenyőben/wokban, dobd bele a garam masala-t, és amikor sercegni kezd, szórd bele a hagymát, a paprikákat, a szárított, tört görögszéna leveleket, és dinszteld üvegesre.
- Mikor barnulni kezd, add hozzá a gyömbér/fokhagyma pasztát (vagy a port), majd a tört paradicsomot is. Hagyd főni 5 percig alacsony hőfokon mindaddig, míg krémes állaga lesz.
- Most add hozzá a kurkumát, a piros chili port, a koriandert, és a sót. Önts hozzá vizet és főzd rövid ideig.
- Add hozzá a Masala keveréket, és a mozsárban összetört Kesudiót. Főzd, amíg az olaj elválik a tetején.
- Most már a Masala főtt, hozzáadhatod az aprított zöldségeket, és főzd még 2 percig, de ne tovább, mert akkor jó, ha a zöldségek kicsit ropogósak, „al dente” módra. Így lesz még a színe is friss, kívánatos.
- Végül öntsd bele a tejszínt, de lehet az tejföl is, ízlés kérdése, egy-két perces keverés mellett elkészül.
- Tálald Basmati rizzsel, és egy két karika friss lilahagymaszelettel.
Jó étvágyat!
forrás: spiceindiaonline.com