Kansas City Klasszikus Barbecue Szósz

Kansas City Klasszikus Barbecue Szósz

Ez a szósz kimondottan grillezett sertés tarjához illik, de minden más grill és rostonsült húshoz finom, csirke, marha, bárány, stb. Az igazán előre dolgozó, szorgos, vendégszerető grillező egy nappal a nagy esemény előtt elkészíti a szószokat, mert tudja, hogy akkor lesz az igazi, amikor az ízek összeértek.

Hozzávalók:

1 dl mazsola

1 kisebb hagyma, aprítva

2 gerezd fokhagyma, szeletelve

2 evőkanál Modenai Balzsamecet Krém

2 evőkanál Olíva Olaj, extra szüz

100 g paradicsompüré

0,5 dl almaecet

0,5 dl barna nádcukor

2 evőkanál Worcestershire Szósz

2 evőkanál Sriracha Chili Szósz

2 evőkanál frissen facsart Citromlé

2 evőkanál méz

0,5 teáskanál Folyékony Füst

2 teáskanál őrölt mustármag

1 teáskanál Himalájai Só

1 teáskanál chili őrlemény

0,5 teáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • Tedd a mazsolát egy tálkába és öntsd nyakon egy bögre forrásban lévő vízzel. Hagyd pihenni 15 percig, és szűrd le.
  • Egy serpenyőben dinszteld meg a hagymát olíva olajban, üvegesre, majd dobd bele a fokhagymát is, és dinszteld tovább fél percig.
  • Robotgépben, vagy botmixerrel pürésítsd össze a mazsolát, a hagyma-fokhagyma keveréket, a balzsamecet krémet, és a maradék egy evőkanál olíva olajat, selymesre.
  • Abban a serpenyőben, amelyben a hagymát dinsztelted, keverd össze a pürésített hozzávalókat és a többi hozzávalót. Hevítsd forrásig, közepes hőfokon, redukáld, sűrítsd az állagát felére, ez kb. 30 percig tart. Ne fedd le, néha keverd meg.
  • A maradék szószt tartsd hűtőben, hetekig eláll.

Jó grillezést!

forrás: http://noblepig.com