Ez a szósz kimondottan grillezett sertés tarjához illik, de minden más grill és rostonsült húshoz finom, csirke, marha, bárány, stb. Az igazán előre dolgozó, szorgos, vendégszerető grillező egy nappal a nagy esemény előtt elkészíti a szószokat, mert tudja, hogy akkor lesz az igazi, amikor az ízek összeértek.
Hozzávalók:
1 dl mazsola
1 kisebb hagyma, aprítva
2 gerezd fokhagyma, szeletelve
2 evőkanál Modenai Balzsamecet Krém
2 evőkanál Olíva Olaj, extra szüz
100 g paradicsompüré
0,5 dl almaecet
0,5 dl barna nádcukor
2 evőkanál Worcestershire Szósz
2 evőkanál Sriracha Chili Szósz
2 evőkanál frissen facsart Citromlé
2 evőkanál méz
0,5 teáskanál Folyékony Füst
2 teáskanál őrölt mustármag
1 teáskanál Himalájai Só
1 teáskanál chili őrlemény
0,5 teáskanál őrölt fekete bors
Elkészítés:
- Tedd a mazsolát egy tálkába és öntsd nyakon egy bögre forrásban lévő vízzel. Hagyd pihenni 15 percig, és szűrd le.
- Egy serpenyőben dinszteld meg a hagymát olíva olajban, üvegesre, majd dobd bele a fokhagymát is, és dinszteld tovább fél percig.
- Robotgépben, vagy botmixerrel pürésítsd össze a mazsolát, a hagyma-fokhagyma keveréket, a balzsamecet krémet, és a maradék egy evőkanál olíva olajat, selymesre.
- Abban a serpenyőben, amelyben a hagymát dinsztelted, keverd össze a pürésített hozzávalókat és a többi hozzávalót. Hevítsd forrásig, közepes hőfokon, redukáld, sűrítsd az állagát felére, ez kb. 30 percig tart. Ne fedd le, néha keverd meg.
- A maradék szószt tartsd hűtőben, hetekig eláll.
Jó grillezést!
forrás: http://noblepig.com